Vändningen: Lämnar Timrå för SHL-rivalen

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

I onsdags var han med och spelade upp Timrå IK till SHL.

Nästa säsong kommer Marcus Hardegård ställas mot klubben. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har backstjärnan skrivit på för ligakonkurrenten Örebro.

Marcus Hardegård, 24, har under de två senaste säsongerna varit en av Hockeyallsvenskans bästa backar och därför omsusats av flyttrykten. 

Redan för ett år sedan rapporterades han vara på väg till Luleå, men då valde Älvsbyprodukten att stanna kvar i Timrå för att hjälpa klubben till SHL. 

Det lyckades han med. 

Tidigare har SportExpressen berättat att Hardegård, som skrev på ett kontrakt med HV71 under säsongen men som ogiltigförklarades efter deras degradering, skulle stanna kvar i Timrå om klubben avancerade till högstaligan. 

Den affären har nu fått en ny vändning. 

Var fåordig om framtiden efter finalen

Enligt uppgifter till SportExpressen har Hardegård och hans läger senaste veckorna förhandlat med ett av årets semifinallag – Örebro. 

Parterna ska vara överens och Timrås backstjärna följer därmed inte med föreningen till SHL. I stället kommer han ställas mot klubben, som han tillhört sedan 2013, nästa säsong. 

Efter att Timrå besegrade Björklöven i den allsvenska finalen var Hardegård fåordig om sin framtid.

– Jag vet inte hur det blir. Jag får snacka ihop mig med ”Nubben” (Kent Norberg). Ingenting är klart, sa han till SportExpressen. 

Örebros toppback har lämnat

Örebro Hockey hade sin bästa säsong i klubbens historia då man slutade sexa i grundserien och sedermera pressade Växjö i semifinalspelet. 

Sedan säsongen tog slut har föreningen bekräftat att tränarduon Stefan Klockare och Stefan Nyman ersätter Jörgen Jönsson samt Christer Olsson, som bägge coachar i schweiziska toppligan NLA nästa vinter. 

På backsidan har Örebro fem spelare på avtal där det största tappet är Robin Salo, som kommer att flytta över till New York Islanders organisation. Marcus Hardegård fyller upp en plats och i honom får Örebro en av Hockeyallsvenskans mest poängstarka försvarare sedan 2019. 

SportExpressen har kontaktat Timrås sportchef Kent Norberg och Marcus Hardegårds agent Erik Wallström utan framgång.