Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vändningen: Kan gå till SHL-klubben

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: RYAN REMIORZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Jonathan Dahlén lämnade Vancouver för Sverige. I går skrev Expressen att talangen är klar för Timrå i HockeyAllsvenskan.  Men Jonathan Dahlén har en deal i sitt kontrakt som gör att det kan bli SHL i vinter.

–  Jag skulle kunna gå dit i morgon om jag vill, eller till någon annan SHL-klubb, säger Jonathan Dahlén till Expressen.

Samtliga 14 SHL-klubbar jagade Jonathan Dahlén när det stod klart att talangen valde att åka hem från Vancouver för att komma i form i Sverige. Dahlén valde spel på hemmaplan i Timrå en division ner.

– Det ska bli skitkul att få spela i Timrå igen. Jag hoppas göra comeback mot Västervik hemma på fredag och att det blir en publikfest, sa Jonathan Dahlén då till Expressen.

När Jonathan Dahlén spelade i HockeyAllsvenskan förra året gjorde han 44 poäng, 25 mål och 19 assist, på 45 matcher för sitt Timrå. Efter några veckor i Vancouver och Utica, där Canucks har sitt farmarlag Comets i AHL, vänder Jonathan nu hem för spel i Timrå igen. 

Dahlén fri att lämna för SHL

Men dörren till SHL står fortfarande öppen. Hockeynews.se skriver att Växjö Lakers ligger nära till hands då vännen och radarpartnern Elias Pettersson spelar där för tillfället. 

– Jag skulle kunna gå dit i morgon om jag vill, eller till någon annan SHL-klubb, men jag har ärligt talat inte tänkt en sekund på SHL. Jag vill bara komma i form och spela hockey. Det har jag längtat jäkligt mycket efter, säger Jonathan Dahlén till Expressen.

Jonathan har en deal i sitt kontrakt som gör att han är fri att lämna Timrå för en SHL-klubb fram till den 31 januari. 

Finns det någon SHL-klubb som lockar mer än någon annan?

– Nej, jag tänker inte alls på SHL nu.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!