Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅNFoto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: RYAN REMIORZ / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: RYAN REMIORZ / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: RYAN REMIORZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Vändningen: Kan gå till SHL-klubben

Publicerad

Jonathan Dahlén lämnade Vancouver för Sverige. I går skrev Expressen att talangen är klar för Timrå i HockeyAllsvenskan.  Men Jonathan Dahlén har en deal i sitt kontrakt som gör att det kan bli SHL i vinter.

–  Jag skulle kunna gå dit i morgon om jag vill, eller till någon annan SHL-klubb, säger Jonathan Dahlén till Expressen.

Samtliga 14 SHL-klubbar jagade Jonathan Dahlén när det stod klart att talangen valde att åka hem från Vancouver för att komma i form i Sverige. Dahlén valde spel på hemmaplan i Timrå en division ner.

– Det ska bli skitkul att få spela i Timrå igen. Jag hoppas göra comeback mot Västervik hemma på fredag och att det blir en publikfest, sa Jonathan Dahlén då till Expressen.

När Jonathan Dahlén spelade i HockeyAllsvenskan förra året gjorde han 44 poäng, 25 mål och 19 assist, på 45 matcher för sitt Timrå. Efter några veckor i Vancouver och Utica, där Canucks har sitt farmarlag Comets i AHL, vänder Jonathan nu hem för spel i Timrå igen. 

Dahlén fri att lämna för SHL

Men dörren till SHL står fortfarande öppen. Hockeynews.se skriver att Växjö Lakers ligger nära till hands då vännen och radarpartnern Elias Pettersson spelar där för tillfället. 

– Jag skulle kunna gå dit i morgon om jag vill, eller till någon annan SHL-klubb, men jag har ärligt talat inte tänkt en sekund på SHL. Jag vill bara komma i form och spela hockey. Det har jag längtat jäkligt mycket efter, säger Jonathan Dahlén till Expressen.

Jonathan har en deal i sitt kontrakt som gör att han är fri att lämna Timrå för en SHL-klubb fram till den 31 januari. 

Finns det någon SHL-klubb som lockar mer än någon annan?

– Nej, jag tänker inte alls på SHL nu.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag