Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: Högström anmäls nu efter slaget

Höjdpunkter: Höglander bjöd på sanslös Zorro-uppvisning
Situationen i frågaFoto: C More
Dennis Everberg efter situationenFoto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Marcus Högström anmäldes inte efter sin smäll på Rögles Dennis Everberg i gårdagens SHL-match på Hovet – något som möttes av hård kritik i hockey-Sverige. 

Men nu väljer man att ändra sig.

Flera källor som SportExpressen varit i kontakt med, meddelar att Marcus Högström blivit anmäld och att disciplinnämnden kommer att titta på ärendet innan morgondagens match mot Skellefteå.

UPPDATERING: Senare under onsdagen bekräftade SHL i ett pressmeddelande att Högström är anmäld. 

Det har utan tvekan varit dagens stora snackis i hockeykretsar.

Marcus Högströms slag mot Dennis Everbergs huvud, som resulterade i en hjärnskakning för Röglespelaren, har rört upp känslorna rejält.

Flera experter menar på att det är fel.

”Jag tycker att Marcus Högströms agerande var idiotiskt och kan sträcka mig så långt och säga att gårdagens tjuvsmäll är bland det fegaste jag sett den här säsongen. Klart som tusan att den skulle ha anmälts från SHL som ofta och gärna pratar om spelarnas säkerhet”, skrev SportExpressens krönikör Sanny Lindström

SVT-experten kritisk

Även SVT-experten Jonas Andersson reagerade när det inte blev någon anmälning mot Marcus Högström.

– Ishockeyns största problem just nu är hjärnskakning, anser jag. Då tycker jag att man måste vara mycket hårdare med sånt här. De här gruffen som är efter avblåsningar... Vi måste komma bort från det. Så jag tycker att det ska vara en avstängning. Om inte annat för att statuera exempel, sa han.

Frölundas tränare Roger Rönnberg blev förvånad och rasade rejält till sajten rakapuckar.com när det kom på tal.

– Jag är jättejätteförvånad. Om vi tycker i svensk hockey att det där bara är en tvåa, vad fan kallar man det för … skenheligt, vad är ordet? Vi gör om regler på late hit och en massa annat för att få ner skador och så tillåter vi det här. Det är sådan dubbelmoral att det skriker om det, sa Rönnberg.

Marcus Högström blir nu anmäld till disciplinnämnden

Först att gå ut med uppgifterna om att Högström blir anmäld till disciplinnämnden var C More-reportern Lars Lindberg.

Men flera olika källor som SportExpressen talat med bekräftar att så blir fallet.

Senare under onsdagskvällen skickade SHL ut ett pressmeddelande där de bekräftade att de, tillsammans med hockeyförbundet, gjort en anmälan till disciplinnämnden ”för att söka praxis gällande situationen”

– Gällande slagsmålsituationer tar regelverket upp en rad kriterier till att en situation kan anmälas vidare till disciplinnämnden. I situationen från igår tar regelverket till exempel inte upp sekvenser där en spelare håller i samt utdelar slag mot huvudet där en annan spelare saknar hjälm. Därför väljer vi nu att pröva frågan tillsammans med ishockeyförbundet för att få tydligare tolkning i regelverket framöver, säger SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink.