Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Utvisningar sänkte Dif – LHC hakar på i täten

Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN
Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Djurgården inledde bäst och hängde med bra i spelet fem mot fem. Då visade LHC klass i spelet numerärt överläge - och gjorde två mål på två försök i spelformen. Djurgården har nu fyra raka förluster - medan Linköping klev upp på fjärde plats i tabellen.

– Vi går in i varje match med bra självförtroende just nu, säger LHC:s lagkapten Niklas Persson till C More efter matchen.

Poängkungen Broc Little hade gått mållös i femton raka matcher innan han bröt måltorkan borta mot Leksand i tisdags. I kväll kom ytterligare ett mål från poängkungens klubba när han i första perioden pangade in ett slagskott bakom Adam Reideborn, spel numerärt överläge, i en annars jämn och tät period.

Andra perioden började återigen med ett piggt bortalag, som skapade chanser genom både Daniel Brodin och Lukas Vejdemo.

Men det var Linköping som stod för matchens andra mål.

Tar mycket skott i PP

Efter bra press från hemmalaget fick tillslut Mathis Olimb fri lejd på högerkanten och pricksköt 2–0. Norrmannen har nu gjort mål i tre raka matcher.

Matt Anderson reducerade till 2–1 efter ett slumpskott från sarghörnet som letade sig in bakom för dagen strålande hemmamålvakten Marcus Högberg.

Trots stundtals långa anfall i hemmalagets zon orkade Dif inte få till stånd med ett kvitteringsmål - och LHC kunde återigen rycka genom ett PP-mål signerat Kristian Näkyvä.

– Just nu spelar vi bra i den spelformen. Vi tar mycket skott och vinner många returer. I bland studsar det med och i bland emot - men just nu går puckarna in, säger Niklas Persson.

Special teams avgjorde

Djurgården orkade aldrig resa sig efter den smällen och till slut kunde Anssi Salmela sprätta in 4–1 efter ett långt anfall.

Linköping var hundraprocentigt i special teams under matchen. Två mål på två försök i Power play - och noll insläppta på två Box play.

För Djurgården fortsätter det knackiga spelet i numerärt överläge, till tränaren Robert Ohlssons stora förtret.

– Vi har kämpat och tävlat jävligt hårt under lång tid nu, och någonstans har vi har tappat i passningskvalitet. Det är helt beroende för ett bra spel i numerärt överläge, vilket jag tycker syns. Varken Hultström eller Högström sätter så många skott på mål, det är jävligt omständigt och dåliga pass, dundrar han efter matchen.

Bra go i laget

Förlusten var Djurgårdens fjärde raka och innebär att laget återigen misslyckades med att kliva upp på slutspelsplats. Betydligt muntrare miner i hemmalägret - som tog sin sjätte raka seger på hemmaplan och klev förbi Skellefteå upp på fjärde plats i tabellen.

– Vi har en bra känsla i omklädningsrummet och bra go i laget just nu, säger lagkapten Niklas Persson till C More.

Jonathan Larsson