Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utspelet: ”Slår oss inte två gånger till”

Fredrik Forsberg.
Foto: Johan Svensson / SportExpressen
Simon Önerud.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

JÖNKÖPING. 0-2 i matcher. Men HV-kaptenen Simon Önerud och lagets skyttekung, Fredrik Forsberg är fortfarande övertygande om att HV71 är laget som kommer spela i SHL nästa säsong.

– Jag har väldigt svårt att se Brynäs slå oss två gånger till, säger Önerud.

HV71 fick en smakstart i den andra matchen. Man inledde piggast och tryckte ner Brynäs ordentligt i den första perioden. I den andra perioden tog man också ledningen genom Fredrik Forsberg, som var tillbaka i laget, efter att ha varit petad senast.

När han var tillbaka i laget gjorde han mål.

– Han är med för sitt målskytte, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

problemet för HV71 är att man gör alldeles för lite mål.

Efter matchen betonar han också vikten av att de bärande spelarna gör lite till.

Det är de här matcherna man ska visa vad man är gjord av. Det är läge att kliva fram för många. Jag är en av dessa, säger Simon Önerud, som trots det tuffa läget är samlad efter matchens slut.

Fredrik Forsberg trycker på vikten av att behålla kylan och tålamodet. Då kommer också utdelningen.

– Vi vet om att chanserna kommer, det jobbiga är att vi måste ha tålamod. Det kommer utdelning någon gång, nu har vi velat haft det i två matcher och inte fått det så förhoppningsvis smäller det ordentligt i nästa match, säger han. 

Samtidigt blir han frustrerad över att laget inte får ut mer offensivt:

– Man blir frustrerad, speciellt när vi har gjort två relativt bra matcher och inte fått utdelning. Det är skillnad om vi hade spelat skit och varit utspelade, nu vet vi att vi är bättre och vi kommer vinna bara vi får lite mer utdelning.

Simon Öneruds utspel efter förlusten

Simon Önerud medger att sitsen är jobbig. Men det är med en starkt övertygad ton han poängterar att Brynäs måste vinna fyra matcher. Man har vunnit två.

Han tror inte att Gävlelaget har fyra vinster i sig mot detta HV-lag.

– Spelmässigt är vi klart bättre. Det är det lilla extra som krävs. Vi vet vad det är. Det såg vi idag och det ska vi visa på måndag.

Brynäs har en målvakt som storspelar också.

– Han är jättebra. Men vi ger honom alldeles för lätta uppgifter. Vi måste vara hetare framför mål. Alla i den här gruppen tror stenhårt på det och jag kan lova att det här är långt ifrån över, säger Simon Önerud.