Olle Alsing är på väg in. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNOlle Alsing är på väg in. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Olle Alsing är på väg in. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Manuel Ågren likaså. Foto: DANIEL SVENSSON / BILDBYRÅNManuel Ågren likaså. Foto: DANIEL SVENSSON / BILDBYRÅN
Manuel Ågren likaså. Foto: DANIEL SVENSSON / BILDBYRÅN

Utslaget – stjärnorna kan lämna Djurgården

Publicerad

SKELLEFTEÅ. Djurgårdens succésäsong slutade i moll.

Efter att ha slutat tvåa i tabellen så slogs laget i kväll ut ur slutspelet - och nu kommer det att hända mycket i Robert Ohlssons lag.

Säsongens stora succéspelare kan lämna för Washington Capitals.

Flera talanger från Hockeyallsvenskan ansluter. 

Djurgården hoppas på drömförstärkning från NHL.

Efter en grundserie där Djurgårdens IF gjorde sin främsta säsong på väldigt länge och till slut placerade sig som tvåa i tabellen låg favoritskapet på mesta mästarna inför slutspelet. I kvartsfinalen visade man också varför när Linköping HC avfärdades enkelt.

Men i semifinalen har Djurgården haft stora problem med Skellefteå som i kväll stängde matchserien i den sjätte semifinalen.

Och nu kommer det att ske många förändringar i laget inför nästa säsong. 

Supertalangen kan lämna för NHL

Axel Jonsson-Fjällby har under säsongen varit ett enda stort utropstecken i SHL, och i början av slutspelet var han kanske till och med den hetaste av samtliga. Men mot Skellefteå har det gått tyngre. Trots det så ska Washington Capitals vara väldigt intresserade av att plocka över honom redan till nästa säsong då de gillat hans utveckling och mångsidighet under säsongen.

Fjällbys kedjekamrater Jonathan och Marcus Davidsson skrev båda på nytt kontrakt med Djurgården under säsongen - men där ska båda ha respektive NHL-organisationer som är intresserade av att plocka över dem till nästa säsong, men inga klara besked har kommit där och det blir en spännande följetong för Djurgården

Stjärnvärvningen René Bourque har hintat om att han lägger ned karriären efter säsongen, och kommer med all säkerhet inte spela i Sverige nästa säsong. Dessutom lämnar såväl Linus Johansson som Markus Ljungh för spel i rivaliserande klubbar.

Johansson ska enligt uppgifter vara klar för Färjestad - och Markus Ljungh gjorde för flera månader sedan klart med HV 71

Utöver det så sitter flera spelar på utgående kontrakt och enligt uppgifter ska Calle Ridderwall, Alexander Urbom och Gustav Posslers framtid vara oviss. Klubben jobbar dock på att lösa nya kontrakt för såväl Mikael Ahlén och Daniel Brodin.

Värvar flera talanger från Hockeyallsvenskan

Med många nyckelspelare som alltså lämnar klubben så kommer det också fordras flera nyförvärv - och där ska Djurgården redan ha hunnit gjort klart med flera intressanta talanger från Hockeyallsvenskan.

Manuel Ågren och Emil Bemström är båda klara för klubben, något Mr Madhawk har avslöjat. Dessutom är Leksands Olle Alsing enligt Hockeysverige klar för Djurgården. 

 

LÄS MER: SHL-klubbar visar intresse för Leksandsduon

Dessutom ska laget enligt sajten Hockeynews ha gjort klart med Linköpings stjärnforward Jakob Lilja. 

Sedan tidigare har det också rapporterats om en potentiell värvningsbomb då NHL-svensken Jacob Josefson eventuellt väljer att flytta hem, och där har Djurgården jobbat för att isåfall lösa honom för en längre tid framöver. 

Jacob Josefson med hustrun Sanne.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Dessutom har klubben gjort klart med IK Panterns målvakt Robin Jensen som backup till Adam Reideborn, något MrMadhawk tidigare avslöjat. 

En värvning som kommer för att även målvakten Joacim Erikssons sejour i Djurgården bara blir ettårig. Han lämnar nu laget, och ska ha intresse på sig från bland annat Brynäs.

Kontraktsläget säsongen 18/19

De har kontrakt: 

Adam Reideborn, mv

David Bernhardt, b

Marcus Högström, b

Tom Nilsson, b

Jesper Pettersson, b

Niclas Bergfors, fw

Jonathan Davidsson, fw

Marcus Davidssson, fw

Andreas Engqvist, fw

Henrik Eriksson, fw

Patrik Lundh, fw

Sebastian Strandberg, fw

Lukas Vejdemo, fw

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag