Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utslaget – stjärnorna kan lämna Djurgården

Olle Alsing är på väg in.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Manuel Ågren likaså.Foto: DANIEL SVENSSON / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Djurgårdens succésäsong slutade i moll.

Efter att ha slutat tvåa i tabellen så slogs laget i kväll ut ur slutspelet - och nu kommer det att hända mycket i Robert Ohlssons lag.

Säsongens stora succéspelare kan lämna för Washington Capitals.

Flera talanger från Hockeyallsvenskan ansluter. 

Djurgården hoppas på drömförstärkning från NHL.

Efter en grundserie där Djurgårdens IF gjorde sin främsta säsong på väldigt länge och till slut placerade sig som tvåa i tabellen låg favoritskapet på mesta mästarna inför slutspelet. I kvartsfinalen visade man också varför när Linköping HC avfärdades enkelt.

Men i semifinalen har Djurgården haft stora problem med Skellefteå som i kväll stängde matchserien i den sjätte semifinalen.

Och nu kommer det att ske många förändringar i laget inför nästa säsong. 

Supertalangen kan lämna för NHL

Axel Jonsson-Fjällby har under säsongen varit ett enda stort utropstecken i SHL, och i början av slutspelet var han kanske till och med den hetaste av samtliga. Men mot Skellefteå har det gått tyngre. Trots det så ska Washington Capitals vara väldigt intresserade av att plocka över honom redan till nästa säsong då de gillat hans utveckling och mångsidighet under säsongen.

Fjällbys kedjekamrater Jonathan och Marcus Davidsson skrev båda på nytt kontrakt med Djurgården under säsongen - men där ska båda ha respektive NHL-organisationer som är intresserade av att plocka över dem till nästa säsong, men inga klara besked har kommit där och det blir en spännande följetong för Djurgården

Stjärnvärvningen René Bourque har hintat om att han lägger ned karriären efter säsongen, och kommer med all säkerhet inte spela i Sverige nästa säsong. Dessutom lämnar såväl Linus Johansson som Markus Ljungh för spel i rivaliserande klubbar.

Johansson ska enligt uppgifter vara klar för Färjestad - och Markus Ljungh gjorde för flera månader sedan klart med HV 71

Utöver det så sitter flera spelar på utgående kontrakt och enligt uppgifter ska Calle Ridderwall, Alexander Urbom och Gustav Posslers framtid vara oviss. Klubben jobbar dock på att lösa nya kontrakt för såväl Mikael Ahlén och Daniel Brodin.

Värvar flera talanger från Hockeyallsvenskan

Med många nyckelspelare som alltså lämnar klubben så kommer det också fordras flera nyförvärv - och där ska Djurgården redan ha hunnit gjort klart med flera intressanta talanger från Hockeyallsvenskan.

Manuel Ågren och Emil Bemström är båda klara för klubben, något Mr Madhawk har avslöjat. Dessutom är Leksands Olle Alsing enligt Hockeysverige klar för Djurgården. 

 

LÄS MER: SHL-klubbar visar intresse för Leksandsduon

Dessutom ska laget enligt sajten Hockeynews ha gjort klart med Linköpings stjärnforward Jakob Lilja. 

Sedan tidigare har det också rapporterats om en potentiell värvningsbomb då NHL-svensken Jacob Josefson eventuellt väljer att flytta hem, och där har Djurgården jobbat för att isåfall lösa honom för en längre tid framöver. 

Jacob Josefson med hustrun Sanne.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Dessutom har klubben gjort klart med IK Panterns målvakt Robin Jensen som backup till Adam Reideborn, något MrMadhawk tidigare avslöjat. 

En värvning som kommer för att även målvakten Joacim Erikssons sejour i Djurgården bara blir ettårig. Han lämnar nu laget, och ska ha intresse på sig från bland annat Brynäs.

Kontraktsläget säsongen 18/19

De har kontrakt: 

Adam Reideborn, mv

David Bernhardt, b

Marcus Högström, b

Tom Nilsson, b

Jesper Pettersson, b

Niclas Bergfors, fw

Jonathan Davidsson, fw

Marcus Davidssson, fw

Andreas Engqvist, fw

Henrik Eriksson, fw

Patrik Lundh, fw

Sebastian Strandberg, fw

Lukas Vejdemo, fw