Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utnyttjar klausulen – klar för SHL-klubb

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Nya skador och backkris.

Då blixtvärvar Färjestad rutinerade backen i Niclas Lundgren, 31, från Västerås. 

Med Jens Westin och Sebastian Erixon borta på grund av skador rådde det backkris i Färjestad. Nu väljer Karlstadklubben att plocka in rutinerad Niclas Lundgren, 31, från Västerås. 

– Ett ruskigt oönskat läge med alla skador på vår backsida, så jag är glad att Niclas Lundgren vill komma och hjälpa oss. Det är en kille som spelat åtta säsonger i SHL (senast i Brynäs och Växjö), han kan ligan och det är en spelare som vi väl kan sägas likna Jens Westin i sin spelstil. En hårt arbetande back som är välkommen till oss. Vi behöver folk helt enkelt, säger general manager Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Efter att ha gått klubblös under sommaren återvände Niclas Lundgren till moderklubben Västerås i oktober. I backens korttidskontrakt fanns det en klausul som innebar att Lundgren skulle kunna lämna om ett lag i en högre liga ville värva honom.

Den klausulen utnyttjar nu Färjestad.

Förhoppningen är att Lundgren kan ansluta redan till lördagens bortamatch mot Leksand. Kontraktet gäller säsongen ut.