Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utbrottet: "Det ska göras en stämning"

I går blev det klart att Brynäs låter Cody Franson köpa ut sig från sitt kontrakt med klubben och lämna för NHL-spel med Toronto. Det gör Växjös vd Anders Öman rosenrasande. Foto: Michael Berggren

Brynäs släpper Cody Franson till NHL.

Då håller inte Växjös vd Anders Öman igen med sin vrede.

Han kallar allting en skandal och hotar att stämma Brynäs, Frölunda och Modo.

– Det sitter ett gäng nötter på de här mötena. Det ska göras en stämning, helt klart, säger Öman.

FAKTA

  • Hockeyligan går ut med ett beslut att inte ta in spelare på korttidskontrakt.
  • Modo och Frölunda plockar in Alexander Steen, Matt Duchene och Viktor Stålberg med hänvisning till att de ersätter skadade nyckelspelare. Flera klubbar reagerar kraftigt och menar att överenskommelsen gällde att inte använda NHL-spelare överhuvudtaget.
  • Brynäs skriver kontrakt med kontraktslöse Cody Franson, senast i Toronto.
  • Alexander Steens advokat Kalle Bodén drar Hockeyligan till marknadsdomstolen. Konkurrensverket ger det preliminära beskedet att ligan inte får stoppa klubbarna.
  • Marknadsdomstolen ger Hockeyligan rätt i att stoppa korttidskontrakt. Varken Frölunda eller Modo har efter det använt NHL-spelare.
  • Lockouten tar slut. En kort tid efter köper Cody Franson ut sig från sitt kontrakt med Brynäs och lämnar för Toronto.

I går blev det klart att Brynäs låter Cody Franson köpa ut sig från sitt kontrakt med klubben och lämna för NHL-spel med Toronto Maple Leafs.

Brynäs menar att avsikten var behålla Franson hela säsongen, något Anders Öman inte tror på.

– Hela hockey-Sverige visste att det skulle bli så här när dom sajnade honom, är dom dumma i huvudet eller? Det är ett stort jävla lögnpaket alltihop.

Tycker du det skiljer sig från Modo och Frölundas agerande?

– Inte ett skit, jag tycker det är värre.

"Jag blir så förbannad"

Öman antydde på Twitter att Franson skulle ha köpt ut sig för en dollar.

Vet du vad han köpte ut sig för?

– Nej, men det ska bli jävligt spännande att se när de visar upp den här transfereringen i bokföringen. Det är bullshit alltihop, jag är så oerhört besviken. Framför allt de har gamla klubbarna, de är så otroligt stora i orden när man sitter och pratar men de har aldrig tagit ansvar för ett enda skit. Vi andra som kämpar nere i botten ska bara stå med mössan i hand, jag blir så förbannad. Det här ska jag aldrig glömma.

– Det värsta med det här, hur ska Hockeyligan fungera? Det är ett skämt. Klubbarna omsätter miljarder, det här visar med all tydlighet att det får vara slutlekt. Jag tycker så jäkla synd om Jörgen Lindgren, en fantastiskt duktig vd som sliter dygnet runt. Och vad får han? Ett gäng nötter som sitter på de här mötena, jag har andra saker i mitt liv att hålla på med än att leka med de här fjantarna. Det är en skandal.

"Vet precis hur det fungerar"

Öman menar att det måste bli reprimander mot Frölunda, Modo och Brynäs.

– Ja, annars kommer jag se till att stämma dem personligen. Det ska göras en stämning, helt klart. På nåt jävla sätt ska det upp på bordet, nu ska advokaterna in i leken.

Fungerar Hockeyligan i den här konstellationen?

– Nej. Vi sitter ett gäng klubbar och sköter oss och vad får vi för tack för det? Vi kanske får spela kvalserien och slåss för att vara kvar. Sedan sitter de stora klubbarna där uppe och tänker "oj vad synd, nu åkte dom" och sedan kommer det nya klubbar dom kan dra ner i skiten. Jag vet precis hur det fungerar, jag vet precis vilka människor det är.

Hur ska det se ut?

– Det måste finnas kristallklara regler för hur det ska fungera, och sköter man sig inte ska det vara böter, pang boom! Inget jävla skitsnack om konkurrensverket. Det är så patetiskt allihopa, jag blir så less.

"Förlorat mot fuskare"

Vad borde hända nu?

– Antingen får man säkerställa att alla lag stannar kvar i år, det är väl det bästa oavsett vad, eller så får det bli bestraffning. För jag tror inte det lag som eventuellt åker ur i vår kommer vara så nöjda.

– Jag har inte tänkt igenom det här och det är upp till mig. Men jag känner en jättebesvikelse och tror än skadan de här klubbarna ställt till är större än någon av dem förstår.

Hur stora fördelar har klubbarna dragit av att använda de här spelarna?

– Hockeybranschen handlar om att skapa självförtroende och vinnarkultur. De här killarna gör skillnad. Modo låg sämre till än oss innan Steen kom, Frölunda hade jätteproblem och Cody har betytt mycket för Brynäs. Vi har mött de här lagen och förlorat mot dem, förlorat mot fuskare. Men det har andra också gjort, jag skyller inte ifrån mig.

"Inte snyggt gjort"

Öman fortsätter:

– Det finns saker och ting man jobbar med inom idrotten, etik och moral, att vara ett föredöme sportsligt och affärsmässigt. Glöm det! Jag har aldrig varit med om det här i någon bransch och jag har ändå gjort rätt mycket business. Vi sitter på ett styrelsemöte och tar ett enhälligt beslut som alla, jag säger alla, ställer sig bakom och en vecka senare har Modo plockat in Alexander Steen. Hur ska man kunna fatta beslut då?

– Nej, det är inte snyggt gjort och jag har väldigt svårt för de här tre klubbarna.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!