Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Bryter tystnaden – efter CHL-överfallet

Publicerad

Tacklingen har upprört hela hockey-Sverige.

Nu bryter Thomas Larkin tystnaden – efter överfallet på Brynäs-spelaren Daniel Paille.

– Det var inte min avsikt att skada en spelare, säger han till klubbens hemsida.

Det var i slutsekunderna av CHL-mötet mellan Brynäs och Adler Mannheim som Thomas Larkin sänkte Brynäs-stjärnan Daniel Paille med en crosschecking i ansiktet.

Händelsen blev ett stort samtalsämne och flera experter krävde att Larkin skulle stängas av i åtminstone 20 matcher för överfallet.

Det blev fyra.

Något som fick Brynästränaren Tommy Sjödin att reagera starkt.

– Det är ju ett hån. Straffet är alldeles för klent, det är bedrövligt. Det är en total överkörning, bland de värsta tacklingarna jag har sett, säger Sjödin och fortsätter:

– Hade du gjort det där i SHL, som är en av världens bästa ligor, hade det blivit 10,15,20 matchers avstängning. CHL försöker etablera en liga och de hade chansen att statuera exempel, men valde att göra så här. Det är riskabelt att spela i en sån liga.

Larkin bryter tystnaden

Efter matchen ställdes presskonferensen in och varken Thomas Larkin eller det tyska lagets tränare Sean Simpson, som även han straffades efter matchen (avtängning i en match), har uttalat sig om händelsen.

Inte förrän nu.

Thomas Larkin bryter tystnaden på Adler Mannheims hemsida.

– Det var inte meningen att skada spelaren. Från början var min tanke att sätta press på puckföraren bakom målet. Jag hoppas att Daniel snart är tillbaka på isen och jag vill också passa på att be om ursäkt till honom, säger Larkin.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag