Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bryter tystnaden – efter CHL-överfallet

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Tacklingen har upprört hela hockey-Sverige.

Nu bryter Thomas Larkin tystnaden – efter överfallet på Brynäs-spelaren Daniel Paille.

– Det var inte min avsikt att skada en spelare, säger han till klubbens hemsida.

Det var i slutsekunderna av CHL-mötet mellan Brynäs och Adler Mannheim som Thomas Larkin sänkte Brynäs-stjärnan Daniel Paille med en crosschecking i ansiktet.

Händelsen blev ett stort samtalsämne och flera experter krävde att Larkin skulle stängas av i åtminstone 20 matcher för överfallet.

Det blev fyra.

Något som fick Brynästränaren Tommy Sjödin att reagera starkt.

– Det är ju ett hån. Straffet är alldeles för klent, det är bedrövligt. Det är en total överkörning, bland de värsta tacklingarna jag har sett, säger Sjödin och fortsätter:

– Hade du gjort det där i SHL, som är en av världens bästa ligor, hade det blivit 10,15,20 matchers avstängning. CHL försöker etablera en liga och de hade chansen att statuera exempel, men valde att göra så här. Det är riskabelt att spela i en sån liga.

Larkin bryter tystnaden

Efter matchen ställdes presskonferensen in och varken Thomas Larkin eller det tyska lagets tränare Sean Simpson, som även han straffades efter matchen (avtängning i en match), har uttalat sig om händelsen.

Inte förrän nu.

Thomas Larkin bryter tystnaden på Adler Mannheims hemsida.

– Det var inte meningen att skada spelaren. Från början var min tanke att sätta press på puckföraren bakom målet. Jag hoppas att Daniel snart är tillbaka på isen och jag vill också passa på att be om ursäkt till honom, säger Larkin.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!