Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅNFoto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN
 Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN
Foto: Simone Syversson / SYVX8/IBLFoto: Simone Syversson / SYVX8/IBL
 Foto: Simone Syversson / SYVX8/IBL

Uppgifter: Sörensen klar för Linköping

Publicerad

Linköping rustar ordentligt inför nästa säsong.

Efter Jonas "Monstret" Gustavsson, Tony Mårtensson och Chad Billins återvänder en annan före detta LHC-stjärna till klubben, uppger Corren.

Linköping misslyckades återigen i SHL-slutspelet.

Det favorittippade laget åkte ut direkt i kvartsfinalen mot Brynäs.

Nu jobbar dock general managern Fredrik Ekwall hårt för att förstärka laget.

Tony Mårtensson är redan presenterad efter flera år i utlandet.

Sportbladet har avslöjat att Jonas "Monstret" Gustavsson också återvänder till SHL - och att det är Linköping som har säkrat upp målvaktens tjänster.

22 poäng i AHL den här säsongen

Dessutom avslöjade MrMadhawk under påskdagen att Chad Billins - som var LHC:s toppback förra säsongen - är klar för en återkomst i Saab Arena.

Billins kommer närmast från AHL. Där har han bland annat fått spela mot tidigare lagkamraten i Linköping, Nick Sörensen.

Nästa säsong kommer de spela tillsammans igen, då Corren i dag uppger att 22-årige Sörensen är klar för LHC.

 

LÄS MER: Här är läget i alla SHL-lag just nu

 

Forwarden inledde säsongen i Anaheim Ducks men skickades tämligen omgående ner i farmarlaget San Diego Gulls, där han gjort 22 poäng på 48 matcher.

Enligt tidningen har Nick Sörensen, som lämnade LHC för ett år sedan, hela tiden behållit kontakten med föreningen och kommer presenteras av Linköping när säsongen är över borta i Nordamerika.

Nick Sörensen gjorde 23 poäng på 37 matcher i SHL i fjol.

Linköping har också några tunga gubbar på förlustkontot, som poängkungen Broc Little och förstemålvakten Marcus Högberg. Även Garrett Roe är på väg bort.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag