Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Modo jagar Tre Kronor-målvakten

Johan Backlund i Tre KronorFoto: Stefan Persson / Bildbyrån
Johan backlund under sin tid i PhiladelphiaFoto: Axel Öberg

Johan Backlund jagas av Modo.

Enligt Allehanda är klubben intresserade av den Tre Kronor-meriterade målvakten.

– Det är inget jag hört något om. Det är nya uppgifter för mig, säger Backlund till tidningen.

Modo ligger näst sist i SHL-tabellen och klubben valde därför att agera under Karjala-uppehållet.

I tisdags kom beskedet att tränarna Larry Huras, Henrik Gradin och Jan-Axel Alavaara får sparken – och att de ersätts av tidigare HV-duon Andreas Johansson och Fredrik Olausson.

Nu uppges klubben även vara på väg att förstärka truppen.

Lövenbloggen var först med uppgifterna att Modo är intresserade av att värva Johan Backlund och Allehanda bekräftar nu. Målvakten själv säger däremot att han inte har hört något från klubben.

– Nej, jag ligger inte i förhandlingar med något lag, säger han.

Han hoppas samtidigt att det snart ska lösa sig med en ny klubb.

– Ja, nu börjar tiden gå. Det optimala hade varit att haft en klubb innan säsongen, men jag har inte satt något datum för när jag ska ha bestämt mig, säger han till Allehanda.

Johan Backlund tränar med Skellefteås juniorer

Johan Backlund spelade förra säsongen med KHL-klubben Slovan Bratislava men står nu utan kontrakt. 34-åringen har under hösten tränat med Skellefteås juniorer.

– Man vill spela hockey på så hög nivå som möjligt. Det jag prioriterar är Sverige, Finland, Ryssland eller kanske Tyskland, sa han till SportExpressen i slutet av september.

Backlund har förutom spel i Skellefteå, Leksand och Timrå även meriter från NHL (en match med Philadelphia Flyers), AHL, SM-liiga, och KHL. Han har även meriter från Tre Kronor – där han spelade så sent som säsongen 2012-2013.

Modo har nyligen lånat målvakten Jonatan Bjurö till Björklöven i hockeyallsvenskan.

Klubbens general manager Per Svartvadet uttalade sig i onsdags om eventuella nyförvärv.

– Vi har gjort en del förändringar på spelarsidan under hösten. Vi fick in Patrick Dwyer precis innan uppehållet, har fått tillbaka Kyle Wilson från avstängning och Noah Welch har tillkommit. Det känns som att vi har ett bra material att jobba med. Nu är det dessutom uppehåll så att ledarna har tid att jobba med laget och sätta sin egen prägel på spelet. Vi hoppas att det ska räcka för att få fart på det hela, sa han till SportExpressen.