Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Modo har värvat en ny forward

Maxim Lapierre
Foto: Darryl Dyck
Foto: Julio Cortez
Foto: Darryl Dyck

Modo ska ha värvat Maxim Lapierre, en kanadensare med NHL-erfarenhet.

Detta enligt hockeyjournalisten Renaud Lavoie.

"Lapierre har skrivit på ett ettårskontrakt med Modo", skriver Lavoie på Twitter.

Centern Maxim Lapierre ser ut att vara på väg till SHL-klubben Modo. Enligt den kanadensiske journalisten Renaud Lavoie, som arbetar för bland annat TVA Sports och Journal de Montreal, har 30-åringen skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över en säsong, med möjlighet att förlänga ytterligare en säsong.

Lapierre tillhörde NHL-lagen St Louis och Pittsburgh Penguins förra säsongen. Totalt spelade han 40 matcher för de sistnämnda, och deltog i alla lagets slutspelsmatcher. Pittsburgh blev dock utslaget redan i den första playoff-serien, efter att ha förlorat med 4-1 i matcher mot New York Rangers.

Kan lämna innan säsongen

Lapierre har viss erfarenhet av att spela med några av Sveriges största stjärnor. Mellan 2010 och 2013 tillhörde Lapierre Vancouver.

Renaud Lavoie skriver att den kanadensiske centern kan komma att bryta kontraktet med Modo, om han lyckas komma överens med en NHL-klubb innan säsongen drar i gång.

På statistiksajten hockeyfights.com går det att utläsa att Lapierre varit inblandad i ett antal slagsmål den senaste säsongen.

Tankesprånget är inte jättelångt till den osannolika värvningen som Modo presenterade förra året: den smått legendariske NHL-busen Donald Brashear.

SportExpressen söker Modos general manager Per Svartvadet.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.