Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Leksands IF gör mångmiljonförlust

Leksands Mattias Karlsson och Jon Knuts Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Det är skilda ekonomiska världar i SHL.

Tabelltvåan Luleå Hockey redovisar sitt bästa resultat någonsin med ett plus på 17 miljoner kronor.

Samtidigt uppger Hockeypuls att nykomlingen Leksand kommer redovisa ett minusresultat på mellan 6-7 miljoner kronor.

Leksand lyckades avancera till SHL – men det blev en kostsam säsong. I väntan på att SHL-miljonerna ska ramla in redovisar Leksands IF ett minusresultat på flera miljoner skriver Hockeypuls.

– Vi redovisar minusresultat, men jag vill inte gå in på några siffror, vd Andreas Hedbom till sajten.

Andreas  Hedbom vill inte kommentera uppgifterna om ett minusresultat på 6-7 miljoner kronor och säger att allting kommer vara färdigställt för redovisning till årsmötet 26 juni. 

Avancemanget till SHL och tillskottet därifrån räknas inte in i detta verksamhetsår och Andreas  Hedbom ser positivt på framtiden för Leksands IF.

– Det känns extremt bra. Vi ser med tillförsikt framåt. Jag tycker att det känns väldigt spännande inför framtiden. Det är mycket positivt runt klubben och ett fantastiskt drag med återkomsten i SHL och alla kringarrangemang i samband med vårt 100-årsjubileum, säger han till Hockeypuls.

Luleå Hockey går plus 17 miljoner

Luleå Hockey presenterade sitt ekonomiska resultat i tisdags och där var det glädjande siffror för klubben. Koncernens resultat uppgår till 17 miljoner vilket är den högsta summan i föreningens historia.  Det egna kapitalet uppgår nu till 26,5 miljoner kronor och omsättningen steg från 128 till 171 miljoner kronor. 

Enligt NSD beror en stor del av ökningen på SHL:s nya tv-avtal samt pengarna Jakob Porser, supporter och Minecraft-miljardär, sköt till för klubbens teknikinvestering 

– Det känns mycket bra att vi har kunnat redovisa ett rekordresultat som innebär att vi kraftigt stärkt vårt egna kapital. Vi är dock mycket väl medvetna om att resultatets omfattning till stor del påverkats av engångseffekter avseende vår teknikinvestering. Vi är dock tillfreds med att kunna redovisa ett marginellt positivt resultat före både slutspel och engångseffekter, säger vd Stefan Enbom till klubbens hemsida.

Luleå Hockey skriver samtidigt att föreningens damverksamhet för första gången redovisat ett positivt resultat, tack vare den sportsligt och ekonomiskt lyckade slutspelet.

 

LÄS MER: Sanny Lindströms stora genomgång av alla SHL-klubbar 

LÄS MER: Så spelas SHL 2019/20 – hela spelschemat