Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån
 Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Uppgifter i natt: Nu vill Fasth till elitserien

Publicerad

Landslagsmålvakten och blivande NHL-målvakten Viktor Fasth har gjort sin sista match i Tingsryds-tröjan.

Efter två korttidskontrakt under NHL-lockouten blir det inget mer spel hos allsvenska Tingsryd, enligt SPORT-Expressens uppgifter.

När det blev klart med NHL-lockout var Tingsryd en av klubbarna som gick i täten för att få förstärka med NHL-spelare. Hockeyallsvenskan bestämde först att inga NHL-spelare fick plockas, men beslutet ändrades.

Backen och hemmasonen Oliver Ekman-Larsson var tänkt som förste NHL-förstärkning - men det blev istället målvakten Viktor Fasth.

Jagar ny målvakt

Men nu får klubbens sportchef Anders Gustavsson ge sig ut på jakt efter en ny målvakt, då Fasths kontrakt med klubben gick ut i går.

Enligt hockeybloggen MrMadhawk.se har Viktor Fasth - som presterat mycket bra under tiden i allsvenskan - tackat grabbarna i laget för den tid som varit. Inte förvånande, då Viktor Fasth är landslagsmålvakt och blivande NHL-spelare i Anaheim Mighty Ducks.

Modo eller Växjö

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen i natt är Fasth mycket sugen på elitseriespel så länge det är NHL-lockout. Hans gamla klubb Växjö kan vara ett alternativ, men även Modo som har stora problem på målvaktssidan. Varken Oscar Alsenfelt eller Bernhard Starkbaum har övertygad.

Hos Modo finns dessutom Viktor Fasths gamla målvaktstränare - Maciej Szwoch - som betydde så mycket för honom under Växjö-tiden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag