Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Färjestad värvar Jens Westin

Jens Westin.Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

I morgon kan Färjestads säsong ta slut - och arbetet att sätta nästa års trupp kan då inledas på allvar.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har klubben redan gjort klart med ett tillskott till nästa säsong. Timrå-backen Jens Westin ska vara klar för återkomst till SHL.

Färjestad har en gigantisk uppförsbacke att bestiga. Stekheta HV 71 har gått upp i en säker 3-0 ledning i matchserien, och för att Karlstads-klubben ska nå semifinal måste laget vinna fyra matcher i följd.

Efter att ha slitit ont på sina bärande spelare, och sett flera nyckelspelare adderas till frånvarolistan, talar mycket för att HV 71 avancerar vidare redan i morgon.

Toppback från Hockeyallsvenskan klar

Färjestad har bara fyra backar på kontrakt över kommande säsong, och arbetet att fylla de luckorna har redan börjat.

Timrås ledande back, 27-årige Jens Westin, ska enligt Aftonbladet vara klar för en övergång till Värmland och SHL - en serie han inte återfunnits i sedan 2012, då han lämnade Modo Hockey för spel i finska Liiga-laget Blues.

– Du får samma svar som andra journalister som ringt och frågat om Jens. Vi kommentarer ingenting om spelare eller klubbar som fortfarande håller på och spelar, säger Jens agent Jacob Hedin till Aftonbladet.

Sedan tidigare har Färjestad gjort klart med BIK Karlskogas back Theodor Lennström, något MrMadhawk avslöjade för drygt två veckor sedan.