Niclas Lundgren. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNNiclas Lundgren. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Niclas Lundgren. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Niclas Lundgren. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅNNiclas Lundgren. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Niclas Lundgren. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Uppgifter: Brynäs värvar mästarback

Publicerad

OS-backen Simon Bertilsson ser ut att lämna Brynäs efter säsongen.

Och nu har klubben enligt Aftonbladet gjort klart med en ersättare. 

Linköpings Niclas Lundgren ska enligt dessa uppgifter vara klar för Brynäs.

2015 vann Niclas Lundgren SM-guld med Växjö Lakers bara för att en säsong efter guldet byta klubb till Linköping HC där han blivit kvar sedan dess. 

Men nu är backen på väg att flytta.

Enligt uppgifter till den svenska tidningen Aftonbladet är Lundgren klar för sin tredje SHL-klubb i karriären och det ska vara Brynäs som blir destinationen för backen som då alltså väljer att neka Örebros bud på honom. 

Lundgren ersätter Bertilsson

Niclas Lundgren ska ses som en rak ersättare till OS-stjärnan Simon Bertilsson som efter flera om och men de senaste säsongerna nu slutligen ser ut att flytta från Gävle.

Lockropen från öst ska vara stora och Bertilsson kommer av allt att döma spela i KHL nästkommande säsong. 

Men först ska såväl Lundgren med Linköping och Bertilsson med Brynäs spela åttondelsfinaler i kväll där både har chansen att med sina respektive lag säkra matchserien till 2-0 och avancera till kvartsfinal i SM-slutspelet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag