Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Uppgifter: Axelsson klar för Frölunda

Publicerad

Frölunda snuvar Färjestad på Dick Axelsson.

Enligt Värmlands Folkblad är stjärnanfallaren överens med Frölunda, som i så fall landar den första riktigt tunga värvningen inför nästa säsong.

– Dick är klar för en annan klubb, säger FBK:s sportchef Thomas Rundqvist till VF.

Dick Axelsson har ett par ganska struliga år bakom sig.

Från att ha varit en publikfavorit i Färjestad 2009-2011 valde han inför förra säsongen att bryta sitt kontrakt och inte utnyttja det sista optionsåret.

I stället gick han till Modo, skrev på ett drömkontrakt, men tiden i Ö-vik blev inte vad han eller klubben räknat med.

Slutsnackat med Färjestad

Under våren har flera klubbar varit inblandade i en dragkamp om stjärnanfallaren, men enligt Värmlands Folkblad har han nu bestämt sig för Frölunda - mitt framför näsan på västrivalen Färjestad.

– Vi har haft en liten dialog, men inte något jätteingående, men vi har visat vårt intresse, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till VF.

I går eftermiddag bekräftade dock FBK att förhandlingarna med Axelsson brutit samman.

– Dick är klar för en annan klubb, säger Rundqvist till VF.

Frölunda behöver nytt

Enligt tidningen ville Färjestad erbjuda honom ett prestationsbaserat kontrakt. Grundlönen där skulle ha varit långt under den lön som han hade i Modo - men med bra bonusmöjligheter om han levererade mycket poäng.

Det erbjudandet ska han dock ha tackat nej till, och är nu enligt uppgift i stället överens med Frölunda inför nästa säsong.

Frölunda har de senaste veckorna tappat tunga offensiva pjäser som Mika Pyörälä och Fredrik Pettersson, och Axelsson lär gå rakt in i den tidigare "POP-kedjan" som i dagsläget endast består av Mathis Olimb.

Frölunda har ännu inte bekräftat övergången.

Erik Terneborn
Erik Terneborn

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag