Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅNFoto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
 Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅNFoto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
 Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Uppgifter: Anderson lämnar – för SHL-rival

Publicerad

Matt Anderson har gjort succé i Djurgården.

Nu lämnar han för en SHL-rival.

Amerikanen är överens med Skellefteå och presenteras inom kort, skriver Norran.

Skellefteå är ute efter en toppcenter att slänga in i någon av sina två toppkedjor.

Nu verkar jakten vara över. Storklubben från Västerbotten är nämligen överens med Djurgårdens stjärncenter Matt Anderson, skriver tidningen Norran.

Den 34-årige amerikanen har representerat Djurgården de två senaste säsongerna och var med sina 18 mål SHL:s femte bästa målskytt under den gångna säsongen. På två säsonger i klubben har han spelat 102 matcher i SHL och producerat 74 poäng.

Sportchefen: "Inga kommentarer"

Skellefteås sportchef Mikael Lindgren vill inte bekräfta att man gjort klart med Anderson inför kommande säsong.

– Jag har inga kommenterar i detta läge, säger han till Norran.

För ett år sen meddelade Djurgården att man skrivit ett nytt ettårskontrakt med Matt Anderson.

– Jag är väldigt glad att Djurgården ville förlänga mitt kontrakt för jag trivs väldigt bra i organisationen och med fansen. Joakim Eriksson har varit väldigt bra att ha att göra med och Djurgården är den klubb jag varit mest bekväm med att spela i här i Europa. Och ska jag spela i SHL är det Djurgården som jag ska spela i, sa centern till klubbens hemsida då.

– Det känns kul att Matt vill spela i Djurgården i ytterligare en säsong. Som spelare är han en klassisk centertyp så tillsvida att han är duktig både offensivt och defensivt. Förutom att Matt är en tvåvägsspelare så är han en skicklig tekare, pålitlig målskytt och bra i powerplay, sa Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag