Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Rivalen jagar ännu en Luleå-stjärna

Emil Larsson, i mitten.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Örebro är ute efter ytterligare en av Luleå Hockeys stjärnor.

Enligt Aftonbladet har klubben erbjudit Emil Larsson ”ett riktigt bra kontrakt” – och pekas ut som ”ett riktigt hett alternativ” för landslagsforwarden.

I början av november avslöjade Aftonbladet att publikfavoriten Robin Kovacs lämnar Luleå för Örebro nästa säsong. En nyhet som slog ned som en bomb i hockey-Sverige – och skapade ilska bland Luleåfansen.

Robin Kovacs själv dementerade att han gjort klart med konkurrenten.

– Jag har fått förslag från andra klubbar, det är inget att sticka under stol med, men jag är inte klar för någon ny klubb, sa han till NSD och uttalade sig samtidigt om reaktionerna.

– Det är klart att det inte är roligt men de får ha sina åsikter. Om en spelare blir klar för någon annan klubb så här tidigt på säsongen så förstår jag vad fans och supportrar tycker. Men som sagt, jag är inte klar för någon annan klubb, det är Luleå som gäller.

Emil Larsson jagas av Örebro

Nu uppger Aftonbladet att Örebro ställt in siktet på ytterligare en Luleå-stjärna i form av Emil Larsson. Örebro pekas ut som ett hett alternativ för Larsson och kontraktsförslaget uppges vara ”riktigt bra” – men 26-åringen har inte tagit något beslut om framtiden.

Emil Larsson kom till Luleå från Almtuna 2017 och fick då sitt stora genombrott med 23 mål i SHL. Förra säsongen belönades han även med spel i Tre Kronor. Den Brynäsfostrade forwardens kontrakt går ut efter säsongen – något som givetvis drar till sig intresse från andra klubbar.

En operation på grund av problem med armarna har hållit honom borta från spel den här säsongen men i går gjorde han comeback. 

Serieledande Luleå fortsätter samtidigt att imponera i SHL och tog i går sin sjunde raka seger.