Sebastian Aho. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNSebastian Aho. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Sebastian Aho. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Sebastian Aho. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNSebastian Aho. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Sebastian Aho. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Stjärnbacken lämnar – Skellefteå på jakt

Publicerad

I juni draftades Sebastian Aho av New York Islanders och nu är han förlorad för Skellefteå.

Enligt Norran är det nämligen klart att backen lämnar SHL-klubben - något som bekräftas av sportchefen Mikael Lindgren.

– Vi har fått besked att Sebastian Aho inte spelar med oss nästa säsong. Några ytterligare uppgifter har jag inte fått, säger Lindgren till tidningen.

Enligt SportExpressens uppgifter har Skellefteå påbörjat jakten på en ersättare.

Efter att ha ratats vid tre tidigare NHL-drafter valdes Sebastian Aho av New York Islanders i den femte rundan i slutet av juni.

Aho berättade dock att han inte följt draften, utan att han befann sig hos en kompis när beskedet kom.

– Jag fick reda på det när min agent ringde. Jag blev bara glad. Det känns grymt att äntligen få gå till slut, sa Aho då.

– Det känns grymt, skitroligt.

Aho kan spela i Nordamerika i höst

I slutet av förra året förlängde Aho sitt kontrakt med Skellefteå med tre säsonger, men nu är han alltså förlorad för SHL-klubben. 

Norran rapporterade under måndagskvällen att Islanders var intresserade av att plocka över backen redan till nästa säsong.

– Han är definitivt en spelare som kan inleda säsongen i Bridgeport redan nu i höst, säger Islanders Europascout Veli-Pekka Kautonen till Newsdays Sports enligt tidningen.

Sebastian Aho ser ut att lämna SHL

Efter draften har Aho varit på camp med New York Islanders – och nu uppger Norran att det är klart att han lämnar klubben. Det bekräftas också av Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.

– Vi har fått besked att Sebastian Aho inte spelar med oss nästa säsong. Några ytterligare uppgifter har jag inte fått, säger Lindgren till tidningen.

– För oss är det bara att önska Sebastian Aho lycka till och hoppas att han får en fin karriär där borta.

Enligt SportExpressens uppgifter har Skellefteå, som egentligen hade värvat klart, gett sig ut på marknaden för att hitta en ersättare. 

Sebastian Aho gjorde 50 matcher för Skellefteå AIK den senaste säsongen - vilket resulterade i 30 poäng. Han fick även debutera i Tre Kronor under den gångna säsongen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag