Stjärnbacken lämnar – Skellefteå på jakt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sebastian Aho.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Sebastian Aho.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

I juni draftades Sebastian Aho av New York Islanders och nu är han förlorad för Skellefteå.

Enligt Norran är det nämligen klart att backen lämnar SHL-klubben - något som bekräftas av sportchefen Mikael Lindgren.

– Vi har fått besked att Sebastian Aho inte spelar med oss nästa säsong. Några ytterligare uppgifter har jag inte fått, säger Lindgren till tidningen.

Enligt SportExpressens uppgifter har Skellefteå påbörjat jakten på en ersättare.

Efter att ha ratats vid tre tidigare NHL-drafter valdes Sebastian Aho av New York Islanders i den femte rundan i slutet av juni.

Aho berättade dock att han inte följt draften, utan att han befann sig hos en kompis när beskedet kom.

– Jag fick reda på det när min agent ringde. Jag blev bara glad. Det känns grymt att äntligen få gå till slut, sa Aho då.

– Det känns grymt, skitroligt.

Aho kan spela i Nordamerika i höst

I slutet av förra året förlängde Aho sitt kontrakt med Skellefteå med tre säsonger, men nu är han alltså förlorad för SHL-klubben. 

Norran rapporterade under måndagskvällen att Islanders var intresserade av att plocka över backen redan till nästa säsong.

– Han är definitivt en spelare som kan inleda säsongen i Bridgeport redan nu i höst, säger Islanders Europascout Veli-Pekka Kautonen till Newsdays Sports enligt tidningen.

Sebastian Aho ser ut att lämna SHL

Efter draften har Aho varit på camp med New York Islanders – och nu uppger Norran att det är klart att han lämnar klubben. Det bekräftas också av Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.

– Vi har fått besked att Sebastian Aho inte spelar med oss nästa säsong. Några ytterligare uppgifter har jag inte fått, säger Lindgren till tidningen.

– För oss är det bara att önska Sebastian Aho lycka till och hoppas att han får en fin karriär där borta.

Enligt SportExpressens uppgifter har Skellefteå, som egentligen hade värvat klart, gett sig ut på marknaden för att hitta en ersättare. 

Sebastian Aho gjorde 50 matcher för Skellefteå AIK den senaste säsongen - vilket resulterade i 30 poäng. Han fick även debutera i Tre Kronor under den gångna säsongen.