Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgift: Här hamnar Skellefteås guldduo

Hans Wallson
Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Lars Johansson
Foto: Olle Wande

SKELLEFTEÅ. Skellefteå letar ny huvudtränare efter Hans Wallson.

Enligt uppgifter placeras den avgående general managern Lars Johansson och Wallson i schweiziska Zürich.

– Jag har en del erbjudanden, säger Johansson.

Som huvudansvarig lagbyggare i Skellefteå AIK har general managern Lars Johansson tagit klubben till två SM-guld och fem raka SM-finaler.

I mars berättade Johansson att han avbryter kontraktet ett år i förtid.

Johansson blir tränare igen

– Jag tror Lasse har känt att han vill göra något annat. Det är inte säkert att han kommer att jobba som sportchef, det är jag inte så övertygad om, säger Skellefteås ordförande Pär Nordlund.

Lars Johansson har en tränarbakgrund och nu är längtan tillbaka till båset stark.

– Jag tror det. Det är naturligtvis en förlust för oss. Han har fungerat bra tillsammans med Pea Israelsson (klubbdirektören) och de övriga. Samtidigt är det så, att förr eller senare så försvinner människor. Det är en test för oss också som förening att vi kan fortsätta vara framgångsrika, säger Nordlund.

Enligt uppgift finns Lars Johansson på Zürichklubben ZSC Lions önskelista. NHL-coachen Marc Crawford har nyligen lämnat jobbet som huvudtränare där och den förre finske förbundskaptenen Erkka Westerlund har fått nobben.

Den schweiziska klubben uppges vara intresserad av att ha Hans Wallson, Skellefteås huvudcoach, som assistent till Johansson.

Wallson förtegen om framtiden

Wallson kommenterar inga klubbar. Han säger om sin framtid:

– Jag kommer att ta mitt beslut efter säsongen. Jag vill fokusera på slutspelet och se till att vi vinner guld. Det är vår målsättning. Det är viktigt att man riktar tankarna på rätt saker.

Eftersom Wallson har ett utgående kontrakt jobbar Skellefteå parallellt med att hitta hans ersättare.

– Det är väl alltid så, när någonting inte är klart så kan man inte bara sitta på en häst. Då funderar man på olika lösningar, säger ordföranden Pär Nordlund.

Skellefteås tränarstab inför nästa säsong består tills vidare av de assisterande coacherna Bert Robertsson och Stefan Klockare och målvaktstränaren Krister Holm.

– Det är många som har varit med länge runtomkring. Det ska nog lösa sig, säger Pär Nordlund.

Skellefteå har gjort klart med Mikael Lindgren, en före detta spelare och säljare, som efterträdare till Lars Johansson på posten som sportchef.