Klart: Här är Luleås nästa backvärvning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Luleå förstärker sin backuppsättning till nästa säsong.

Den poängfarliga kanadensaren Craig Schira bekräftar för NSD att han skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Ja, jag kommer att spela där, säger Schira.

Efter ett par säsonger i AHL valde Craig Schira att lämna Nordamerika för spel i norska Frisk Asker 2012. Efter en säsong i Norge flyttade han till Finland och HPK. Där har han gjort stor succé i två säsonger.

Den nu 26-åriga backen har noterats för 53 poäng på 109 spelade matcher för HPK - och nu ser han ut att komma till SHL.

Den finska tidningen Ilta-Sanomat skrev i går att Luleå Hockey skrivit ett två år långt kontrakt med backen.

Craig Schira bekräftar överenskommelsen för NSD.

– Hela familjen ser fram emot det. Vi flög dit en dag och det kändes som en riktigt bra stad. Och jag tror att de kommer ha riktigt bra lag nästa säsong också, säger Schira, som beskriver sig som en ganska komplett försvarare.

– Jag är en back som är allorund. Jag har spelat lite i powerplay i alla lag som jag varit i, men jag har också dödat utvisningar. Jag gillar verkligen att tacklas. Jag är inte så ensidig. Jag kan alla grejer.

Räknade med förändringar

Luleå åkte nyligen ur SHL-slutspelet då de förlorade den sjunde och avgörande kvartsfinalmatchen mot Frölunda med 4-2. Redan då hintade sportchefen Lars "Osten" Bergström om att Luleå kommer att se annorlunda ut nästa säsong.

– Vissa spelare sitter med utgående kontrakt. I grunden vill vi jobba med kontinuitet men säkerligen blir det en del förändringar. Men vi ligger bra till i vår planering och i vår strategi. Jag hoppas att vi mönstrar ett bra Luleå Hockey nästa år och levererar resultat, sa han till SportExpressen då.