Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgift: Han lämnar Leksand för Färjestad

Gereon Dahlgren Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Daniel Eriksson

Färjestad kan vara på väg att förstärka sin tränarstab med en Leksandsprodukt.

Enligt NWT är Gereon Dahlgren aktuell för att bli assisterande tränare i klubben.

– Vi tittar över tränarlösningen. Den är prio ett och måste bli klar så snabbt som möjligt för allas skull, säger Färjestads sportchef Peter Jakobsson till tidningen.

Efter att ha missat semifinal för tredje säsongen i följd fick Leif Carlsson lämna Färjestad – trots att han hade kvar ett år på sitt kontrakt.

– I dialog med Leif har vi kommit fram till att en förändring behövs och att Leif därmed lämnar Färjestad BK, sa klubbens general manager Stefan Larsson då.

Dahlgren till FBK

Värmlands Folkblad var först med att avslöja att Johan Pennerborn, som i vintras var assisterande tränare till Carlsson, var ett av alternativen till att ta över som huvudtränare.

NWT har samma uppgifter gällande att Pennerborn står redo att bli huvudtränare. Men de hävdar också att Gereon Dahlgren ska bli hans assisterande – och därmed lämna samma jobb i Leksand.

– Inga kommentarer. Jag varken bekräftar eller dementerar. Vi tittar över tränarlösningen. Den är prio ett och måste bli klar så snabbt som möjligt för allas skull. Förhoppningsvis inom en vecka, säger Färjestads sportchef Peter Jakobsson till tidningen.

Har en historia

Pennerborn och Dahlgren har en historia tillsammans. Dahlgren värvades till Leksands ungdomsverksamhet av just Pennerborn för sju år sedan. Han var assisterande till Per-Erik Johnsson, men blev mitt under matchserien uppskickad på läkaren, medan J20-tränaren, och före detta spelaren, Gabriel Karlsson gick in i hans ställe.

NWT skriver att Dahlgren har bett Leksand om att få sitt extra år på kontraktet förvandlat till en option, för att kunna få utrymme att "fundera över framtiden".