Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgift: Doldisen kan ta över Färjestads BK

Johan Pennerborn. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN
Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Färjestad kan ha hittat sin huvudtränare till kommande säsong.

Leif Carlsson sparkades av klubben för en vecka sedan och kan nu ersättas av assisterande tränaren Johan Pennerborn.

– Pennerborn är ett av de spår som finns att vara med i en tränarkonstellation, säger tillträdande sportchefen Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad.

Efter att ha missat semifinal för tredje säsongen i följd fick Leif Carlsson lämna Färjestad trots att han hade kvar ett år på sitt kontrakt.

– I dialog med Leif har vi kommit fram till att en förändring behövs och att Leif därmed lämnar Färjestad BK, sa klubbens General Manager Stefan Larsson då.

Nu kan Värmlands Folkblad avslöja att Pennerborn, som i vintras var assisterande tränare till Carlsson, är ett av alternativen till att ta över som huvudtränare och efterträdare till den sparkade tränaren.

– Pennerborn är ett av de spår som finns att vara med i en tränarkonstellation. Vi har ”Ante” och ”Pennan” kvar och vi letar efter en till i det gänget. Sedan får vi se var de hamnar. Det viktigaste är att få en spelare som passar in där, säger Jakobsson.

Vill bygga långsiktigt

Färjestad har redan två tränare på kontrakt över kommande säsong, förutom Pennerborn så har man också Andreas Karlsson kvar ett år till, och letar nu efter en tredje som kan komplettera duon.

– Vi vill försöka bygga långsiktigt, att det här ska bli en långsiktig lösning för Färjestad BK och att det blir någon som kan sätta agendan hela vägen uppifrån och ner. Att vi pratar samma språk i J18, J20 och A-laget så att det blir lättare för ynglingarna som kommer upp.