Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK:s poängkung är klar för Färjestad

Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

I går gjorde Färjestad klart med Örebros stjärnspelare Martin Johansson. Nu fortsätter man att rusta inför kommande säsong - AIK:s poängkung Michael Lindqvist är klar för klubben.

– En kille med grym karaktär och som vi tror och hoppas kommer att göra en hel del mål för oss, säger tillträdande sportchefen Peter Jakobsson på klubbens hemsida.

Martin Johansson hann med 109 matcher i Färjestads tröja innan han inför säsongen 09/10 skrev på för Mora och via dalaklubben tog sig tillbaka till SHL då två år i Brynäs följdes upp med fyra år i Örebro. 

Det var också i Örebro som karriären på allvar tog fart och redan i sin andra säsong i klubben stod den 29-årige forwarden för sin överlägset poängmässigt bästa säsong i karriären, med 46 poäng på 54 matcher.

I går slöts cirkeln när Färjestad presenterade Martin Johansson som sitt första nyförvärv inför kommande säsong.

Poängkung uppges ansluta från Hockeyallsvenskan

Nu har man gjort klart med ännu en forwardsstjärna.

I dag presenterade nämligen Färjestad Michael Lindqvist - AIK:s 22-årige stjärnspelare som i vinter noterades för 48 poäng på 58 matcher, och med det var lagets klart främsta spelare enligt statistiken.

Lindqvist, som spelat i AIK sedan han var 16 år, har tack vare sin starka säsong fått SHL-intresse på sig - något MrMadhawk avslöjade för drygt tre veckor sedan. 

Men nu går alltså flytten västerut, till Karlstad och Värmland, och för Lindqvist blir det den första säsongen i SHL sedan 13/14 då han med just AIK spelade 43 matcher och sköt 10 poäng.

– Ska bli spännande. Det blir första gången jag bor utanför Stockholm, men efter mitt besök i Karlstad och Löfbergs Arena i går så har de redan goda intrycket förstärkts så jag ser fram emot att få flytta till Karlstad och Färjestad, säger Lindqvist till Farjestadbk.se.

Succéback presenterades i dag

Som om de två spelarna inte vore nog så gjorde klubben dessutom klart med BIK Karlskogas nyckelspelare Theodor Lennström i dag - en spelare som sedan länge varit klar för klubben, men man väntat med att presentera då Karlskoga spelat Direktkval till SHL mot Rögle. 

– Han har haft ett fantastiskt år i BIK. Han har bra egenskaper och vill vara involverad. En producerande back som vill ta sitt spel till nästa nivå, säger sportchefen Håkan Loob till klubbens hemsida.