Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppflyttade lagen krävs på miljoner

SHL-avancemanget blir en dyr historia för Rögle och Karlskrona. Foto: Andreas Hillergren / Tt

SHL-avancemanget blir en dyr historia för Rögle och Karlskrona.

Enligt Aftonbladet kommer klubbarna att gå miste om sex miljoner kronor i ligabidrag – oavsett om Leksand åker ur eller inte.

– Vi tycker att det inte finns någon logik i beslutet, säger Håkan Eriksson, ordförande i Rögle.

I fjol, när SHL:s fallskärmspolicy instiftades, var reaktionerna starka. Nyblivna SHL-klubben Djurgården blev ofrivilliga pionjärer för regeln och tvingades betala sju miljoner kronor till degraderade AIK.

Jenny Silfverstrand, vd i Djurgården hockey, var missnöjd.

– Det är klart att det är kännbart. Vi är inte jätteglada, det är vi inte, sa Silfverstrand då.

Nu har regeln fått en upputsning i samband med seriens utökning. Enligt Aftonbladet kommer årets nykomlingar, Rögle och Karlskrona, precis som Djurgården att behöva betala sex miljoner kronor för sin SHL-plats – men med en avgörande skillnad.

Rögle och Karlskrona ska punga ut med summan oavsett om kvalspelande Leksand åker ner eller ej. Betalningen kommer att ske indirekt, genom att klubbarna får sex miljoner kronor mindre i bidrag än övriga klubbar.

"Det här är fel"

Rögles ordförande Håkan Eriksson är upprörd.

– Vi har sagt att det här är fel, oavsett om vi skulle gått upp eller inte. Vi känner till att det fungerar så och tycker att det inte finns någon logik i beslutet, säger han till Aftonbladet.

– Det är klart att det påverkar oss negativt. Vi tävlar inte på samma villkor som de andra klubbarna.

SHL:s vd Jörgen Lindgren försvarar beslutet med att klubbarna kommer att få ta del av pengarna i en mer indirekt bemärkelse.

– Det är inga pengar som går upp i rök. Vi kommer investera pengarna i saker som de andra tolv föreningarna redan gjort. Teknik. Hård- och mjukvara, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!