Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unika detaljen när HV71 slog Leksand

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Först gjorde Fredrik Forsberg mål, sen gjorde Fredrik Forsberg mål igen. 

Då stod det 1-1. 

För första gången sedan 2014 fick vi en match med två olika målskyttar med samma namn när HV71 bortaslog Leksand med 3-1. 

Var det förvirrande i början? Aj då, för det kommer bli snårigare. 

För Fredrik Forsberg som gav HV71 ledningen mot Leksand efter tio minuter är fostrad i Leksand och representerade laget så sent som säsongen 2017/18. Det är den Fredrik Forsberg som dessutom är lillebror till NHL-stjärnan Filip Forsberg, något man kan använda som minnesregel. 

Den Fredrik Forsberg som kvitterade för Leksand fem minuter in i andra perioden är fostrad i Djurgården och har spelat i Leksand sedan förra säsongen. 

Därmed fick vi uppleva något så ovanligt som två olika målskyttar med samma namn i en SHL-match. Enligt statistikgurun Domarna.se på Twitter har detta hänt tre gånger tidigare sedan millennieskiftet: 

8 mar 2014: Jesper Jensen (Rögle/Karlskrona).

11 mar 2008: Mikael Johansson (Frölunda/Färjestad).

20 mar 2008: Mikael Johansson (Frölunda/Färjestad). 

HV 71 vann säkert borta mot Leksand

Någonstans här upphörde dock förvirringen och gästerna HV 71 tog tag i matchen. Simon Önerud (det finns bara en registrerad på Eliteprospects) satte 2-1 till gästerna innan Linus Fröberg fastställde slutresultatet till 3-1 för HV71. 

Det innebär att såväl Leksand som HV71 nu har 13 poäng vardera, HV har dock spelat en match mindre än Leksand (12).