Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unicef avbryter sitt Brynäs-samarbete

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

2013 blev Brynäs den första hockeyklubben i världen att samarbeta med Unicef.

Men efter att två Brynässpelare anhållits misstänkta för våldtäkt bryter parterna samarbetet. 

”Unicef Sverige och Brynäs IF har idag fattat ett gemensamt beslut om att tills vidare avbryta samarbetet”, skriver Unicef Sverige i ett mail till SportExpressen. 

Unicef, FN-organet vars arbete kretsar kring barns rättigheter i världen, har flera samarbeten i sportvärlden, bland annat med storklubbarna Manchester United och FC Barcelona. 

2013 inledde de ett samarbete med Brynäs. Brynäs blev då den första hockeyklubben i världen att ha ett samarbete med Unicef, något Brynäs var väldigt stolta över.

– Samarbetet med Unicef är ett mycket viktigt partnerskap för Brynäs. Tillsammans med Unicef och våra partners bygger vi en gemensam strategi och verksamhet som fokuserar på att ge fler barn och unga en bra start i sina liv och karriärer. Vi är ett stort och starkt varumärke som kan och vill göra stor påverkan och skillnad för unga människor och att då ha världens främsta barnrättsorganisation i laget är något som vi både är glada och stolta över, sa Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i Brynäs IF i ett uttalande på Brynäs hemsida år 2018 när parterna skrev på ett nytt samarbetsavtal. 

Unicef och Brynäs bryter samarbetet

Men nu går de isär. När Brynäs under tisdagen gick ut med att två av deras spelare är anhållna, misstänkta för våldtäkt, så nämnde de i pressmeddelandet sitt samarbete med Unicef. 

”Genom vårt sociala hållbarhetsarbete i En bra start träffar vi varje läsår 12 000 barn i regionens skolor för att ge dem en bra start i livet samt lyfta barns rättigheter. Vi samarbetar med Unicef för att barn i hela världen ska få en tryggare uppväxt och vi gör det uppriktigt och äkta”, skrev de. 

Det var kort efter detta som Unicef meddelade att samarbetet mellan Unicef och Brynäs avbryts. 

”Unicef Sverige och Brynäs IF har idag fattat ett gemensamt beslut om att tills vidare avbryta samarbetet. Parterna är överens om att inte kommentera beslutet närmare.”, skriver Unicef i ett mail. 

Tidigare har man kunnat läsa om samarbetet på Unicefs hemsida, men nu har Unicef raderat allt om deras samröre och istället kommer man till 

Unicef har tagit bort allt på sin hemsida om samarbetet med Brynäs
Foto: Skärmdump

SportExpressen söker företrädare för Brynäs