Ullmark kan tvingas till jätteoperation

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Linus Ullmark i Modotröjan.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Linus Ullmark i Tre Kronor
Foto: Ennio Leanza / Epa / Tt

Linus Ullmark riskerar att missa inledningen av nästa säsong.

21-åringen undersöks just nu i USA och kan tvinga genomgå en operation av båda höfterna – vilket betyder rehabilitering i fyra till sex månader.

– Det tar längre tid eftersom det är båda höfterna som måste göras i ordning, säger Ullmark.

Linus Ullmark var utlånad från Buffalo Sabres till Modo den här vintern och i slutet av säsongen klev han fram som en nyckelspelare i kvalet mot Vita Hästen.

Nästa säsong är planen att han ska slå sig in i Nordamerika men samtidigt riskerar han att missa inledningen av säsongen.

Just nu befinner sig Ullmark i USA för att genomgå undersökningar. Den 21-årige målvakten behöver operera båda sina höfter vilket betyder en rehabiliteringstid på fyra till sex månader.

– Jag har varit här borta nu och träffat en läkare och sen ska jag eventuellt träffa någon hemma i Sverige också. Sen får vi se vad det blir för beslut. Eftersom det är båda höfterna som måste göras i ordning förlängs tiden eftersom jag inte kan belasta någonting, säger Ullmark.

Ingreppen är något som Ullmark förr eller senare måste ta tag i, och skadan läker bättre om Ullmark är ung när ingreppet sker.

– Det är som det är. Det är kanske bättre att göra det nu när jag är ung och har lättare att rehabilitera i stället för när man är 35 år. Det är trots allt en operation som görs i förebyggande syfte och det kommer aldrig att bli bättre om jag inte opererar mig, säger han.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.