Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Tyvärr fick han aldrig uppleva min debut"

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Magnus Nygren har med sitt Färjestad stått för en rejäl spurt i slutet av SHL.

Nu berättar lagets stora stjärna om saknaden till personen som gjorde det möjligt för honom att lyckas med ishockeyn - sin bortgångne morfar.

- Tyvärr fick han aldrig uppleva dagen när jag debuterade i A-laget i Färjestad. Det var väldigt sorgligt, säger Magnus Nygren i en intervju med Nordicbet.

Född och uppvuxen i Karlstad drömde Magnus Nygren under sin unga år om att en dag få representera Färjestad - en dröm som säsongen 10/11 blev sann, och redan under debutsäsongen fick backen vara med och lyfta SM-bucklan.

- Det var en pojkdröm som blev sann och det största man kunde få uppleva. Färjestad fick mig att upptäcka kärleken till sporten. Min kärlek kommer alltid vara enormt stark för klubben, säger Nygren till Nordicbet.

Sex år senare är han nu ordinarie i Färjestad och ofta uttagen till landslaget - men hade det inte varit för en viss person så hade Magnus kanske aldrig ens blivit en ishockeyspelare.

Begravdes samma dag som premiären

- Jag hade en helt magiskt morfar, Edgar Johansson. Han skjutsade mig till alla träningarna när föräldrarna jobbade. Han hjälpte till med allt för att jag skulle kunna lyckas. Morfar visste att jag skulle bli hockeyproffs och sa det högt till mig. Jag har en grej som jag har stor ångest för idag - att morfar aldrig fick uppleva min SHL-debut. När jag gjorde min SHL-premiär var det morfars begravning samma dag. Jag hade velat uppleva allt med morfar hela vägen och att han fått vara med på hela resan. Jag hade unnat honom det, säger han och fortsätter:

- Jag var på morfars begravning samma dag som SHL-premiären. Direkt efter begravningen åkte jag i väg från Molkolm till premiären, helt knäckt. Jag och min polare bilade ner och jag spelade min första SHL-match i livet mot Frölunda. Men tankarna var hos morfar den dagen. Många kompisar pratar än i dag om morfar. Jag tänker på honom hela tiden.

I morgon kväll kan Färjestad gå om Skellefteå AIK och säkra en plats i kvartsfinalen.