Tyst minut för döde spelaren

Publicerad

I början av månaden avled Djurgården Baskets stjärna Dee Ayuba, 31, efter ett akut hjärtstopp.

Inför Djurgårdens SHL-möte med HV 71 på lördagen hyllades Ayuba med en tyst minut på isen.

"Alltid saknad, aldrig glömd", stod det på jumbotronen i samband med hyllningen.

– Det är stor sorg, och vi visar stor respekt till honom och vad som har hänt, säger Robert Ohlsson om den tragiska händelsen. 

Dee Ayuba spenderade nyårsledigheten i Luxemburg tillsammans med sin fru. På måndagen åkte han in på sjukhus med hjärtstopp.

Hans liv gick inte att rädda.

– Hans fru kontaktade oss från Luxemburg och det har varit kaos sen dess. Vi är i chock. Han har varit i Sverige så himla länge att han kändes svensk, sade Goran Popov till Expressen.

Känslosamma hyllningen på Hovet

Inför lördagens SHL-match på Hovet mellan Djurgården och HV 71 valde föreningen att hylla Dee Ayuba med en tyst minut.

"Alltid saknad, aldrig glömd", stod på jumbotronen tillsammans med en bild på den bortgångne stjärnan.

Djurgården vann med 2–1 sedan Markus Ljungh avgjort i förlängning. Markus Ljungh som inför nästa säsong spelar i just HV 71, något SportExpressen kunde avslöja tidigare under dagen. 

– Det är stor sorg, och vi visar stor respekt till honom och vad som har hänt, säger Robert Ohlsson efter förlängningssegern.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag