Foto: Shane Lockyer
 Foto: Shane Lockyer

Tvivlar på Oilers - men Omark nobbar Sverige

Publicerad

Edmonton erbjuder Linus Omark kontrakt för att behålla hans rättigheter.
Forwarden ser ändå ingen framtid i klubben. Han siktar ändå på att bli kvar i NHL – och skulle välja KHL före elitserien.

– Jag vill spela så bra hockey som möjligt, säger Omark till HockeyExpressen.se.

Det blev endast 14 matcher med Edmonton Oilers för Linus Omark i vinter och han har gjort klart att han inte känner klubbens förtroende.

– De säger att de gillar mig men det finns inte plats för mig. Nu fick de ju förstavalet igen (ryske forwarden Nail Yakupov) så det finns ju inte direkt mer plats.
Omark hoppas på att hamna i ett annat NHL-lag.

– Jag vet att det finns intresse där borta men det gäller ju att få till en deal och Edmonton ska ha sitt. Det är inget jag kan påverka, ödet får bestämma det.

Ingen brådska

Finns det någon chans att du spelar i Edmonton i vinter?

– Njae. Man ska aldrig säga aldrig men man har märkt att de inte har mig i framtidsplanerna.

Om det blir Europa, lutar det åt KHL eller elitserien?

– Jag vill spela så bra hockey som möjligt och KHL är en bättre liga. Men man får se, jag är inställd på att spela där borta. Jag har ingen brådska, det är länge tills det är säsong.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag