Chris Abbott avslutade karriären efter guldet med HV71. Nu kan han komma att få en ny roll i klubben. Foto: DANIEL MALMBERGChris Abbott avslutade karriären efter guldet med HV71. Nu kan han komma att få en ny roll i klubben. Foto: DANIEL MALMBERG
Chris Abbott avslutade karriären efter guldet med HV71. Nu kan han komma att få en ny roll i klubben. Foto: DANIEL MALMBERG
Assisterande sportchefen Johan Davidsson. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅNAssisterande sportchefen Johan Davidsson. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Assisterande sportchefen Johan Davidsson. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅNFoto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Tvingas sluta spela –  men stannar kvar i HV

Publicerad

Igår berättade förre HV-kaptenen Chris Abbott att han har spelat sin sista hockeymatch. 

Det allra mesta talar dock för att han blir kvar inom HV 71:s verksamhet även i framtiden. 

– Vi ställde frågan till Chris innan sommaren, säger klubbens general manager Peter Ekelund till SportExpressen. 

Det var på en träning inför SM-finalserien mot Brynäs tidigare under året som HV-kaptenen Chris Abbott brakade rakt in i sargen och ådrog sig en allvarlig nackskada. I går berättade han för SportExpressen att den aktiva spelarkarriären nu är över. 

– Det var för stora risker, och jag insåg att det finns ett långt liv även efter ishockeyn, sa Chris Abbott då. 

Chris Abbott och hans fru ska bo kvar i Jönköping även fortsättningsvis, trots att det inte blir något mer spel för stadens lag HV 71. Samtidigt berättade han att han gärna vill fortsätta jobba med ishockeyn på något sätt. 

– Vad nästa steg är får vi se, men jag vill gärna hjälpa juniorerna, sa Abbott. 

"Ställde frågan till honom"

Nu kan SportExpressen berätta att det allra mesta också talar för att så blir fallet. Innan sommarledigheten hade HV 71:s general Manager, Peter Ekelund, ett möte med Chris Abbott. 

Då ska man bland annat ha diskuterat en eventuell tjänst inom klubben, en tjänst där Chris Abbott skulle komma att jobba med spelarutveckling. 

– Jag ställde frågan till honom om vi har någonting inom vår organisation som skulle kunna passa, säger Ekelund. 

– Vi tycker att någon som Chris, med hans ledarskap och hur han är som människa, passar bra med hur vi vill att personer ska vara i vår förening.

Och då är det främst juniorverksamheten och spelarutveckling som diskuterats? 

– Det är det som vi har pratat om hittills, men det kanske dyker upp någonting annat. 

Peter Ekelund och Chris Abbott ska träffas på nytt igen efter sommaren, då ska man fatta ett beslut kring vilken roll Abbott kan tänkas få. 

– Inget är helt klart eller bestämt än, vi kom inte överens om någonting på något sätt. Vi för en diskussion och kommer att sätta oss ner nu efter sommaren och titta på en bra lösning. Vi är i alla fall absolut intresserade av den typen av personer, säger Ekelund. 

Är nöjda med truppen

Assisterande sportchefen Johan Davidsson ser också gärna att Chris Abbott blir kvar i HV 71. 

– Jag kan själv säga att det vore fantastiskt roligt om han skulle vilja stanna. Jag tror att man kan hitta en uppgift som är bra för både honom och HV.

HV 71 har än så länge presenterat nio nyförvärv inför nästa säsong, däribland Robin Figren och Bill Sweatt, samtidigt som flera tunga namn, som Andreas Borgman och Simon Önerud, lämnat. På isen börjar truppen nu ta sin slutliga form. 

– Vi är väldigt nöjda med truppen vi har, men det är ett levande arbete. Man vet ju aldrig vad som händer, säger Davidsson. 

Söker ni någon särskild spelartyp?

– Nej. Vi känner oss trygga med laget vi har, så vi går inte direkt på högtryck just nu. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag