Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ashton gör hattrick – och förlänger med LIF

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Carter Ashton är enligt uppgifter till SportExpressen överens om en förlängning över två år med Leksand. 

Det firade han genom att göra hattrick mot Brynäs.

Leksand började starkt i den första perioden mot Brynäs. Carter Ashton slog till med två mål direkt, båda i powerplay. Leksand är onekligen nöjd med honom. De är så nöjda att de har förlängt sitt avtal med kanadensaren, enligt uppgifter till SportExpressen. 

Aftonbladet var först att rapportera om uppgifterna under torsdagen, men SportExpressen har uppgifter på att det handlar om ett tvåårskontrakt.

Ashton kom från Dinamo Riga i KHL, där han spelade i fem säsonger, innan han skrev på för Leksand. Hans kontrakt med Leksand var skrivet över den pågående säsongen, men är nu förlängt.

”Har tyvärr inga kommentarer gällande Ashton”, skriver sportchefen Thomas Johansson i ett sms.

Kanadensaren har tidigare sagt i en längre intervju med SportExpressen att Leksand kan vara ett framtidsalternativ då han trivs väldigt bra. Samtidigt har uppgifter till SportExpressen pekat på att båda parterna förde diskussioner om en förlängning. 

Matchen mot Brynäs fortsatte i Leksands tecken när Fredrik Forsberg utökade till 3-0 i början av den tredje perioden. Och därefter fastställde Carter Ashton slutresultatet till 4-0 när han blev hattrick-skytt.

Segern innebär att Leksand tar ett kliv upp på kvartsfinalplats.