Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två tabbar fällde LHC - segersviten bruten

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Linköping jagade kvittering i tuffa bortamötet med Örebro.

Då stod gästerna för en räknemiss och hade sex spelare på isen med bara 2:33 kvar på matchklockan. Efter det kunde Linköping inte komma ikapp.

– Det där var väldigt olyckligt, säger C Mores kommentator Anders Fredriksson.

Linköping var rejält på gång i SHL inför kvällens match och kom till Örebro med fyra raka segrar. Borta mot serieledarna kom också Linköping att stå för en bra match och hålla jämna steg med Örebro.

Men två tabbar kostade Linköping matchen.

Den första kom när Linköping hade powerplay i andra perioden men slarvade bort pucken vilket gav Mathias Bromé ett friläge som tvingade backen Sam Lofquist att haka upp Bromé som då tilldömdes straffslag - ett straffslag stjärnan själv tog och förvaltade till 2-1.

Och i slutet av tredje perioden när Linköping jagade en kvittering med bara två och en halv minut kvar på klockan kom nästa tabbe när gästerna spelade med sex utespelare innan de plockat målvakten, och visades ut för det. I stället för att forcera för 2-2 kom då Örebro att enkelt spela av matchen i powerplay och vinna med 2-1. 

Efteråt var Linköpings tränare Bert Robertsson kritisk mot lagets tredje period.

– Vi ska kunna skapa mer mot Örebro i sista perioden för att ge oss själva chansen att vinna matchen, säger han i C More.

Örebro fortsatt serieledare 

För Örebro kom säsongens åttonde trepoängare på hemmaplan, vilket gör laget till ligans främsta hemmalag, och tack vare de tre poängen befäster man sin serieledning efter 19 omgångar.

– Det var mycket vilja och stundtals bra hockey i kväll. Det var två formstarka lag som möttes så det var skönt att gå vinnande ur den här matchen, säger Cristopher Mastomäki i C More.