Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilens krav: ”Det ska fan inte tolereras”

Mathias Bromé är en av spelarna som snackar mest skit enligt SHL-spelarna.
Niklas Wikegård.
Niklas Wikegård.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

En ny säsong står för dörren.

Då kommer Niklas Wikegård med ett krav på SHL-klubbarnas tränare.

Han är less på alla filmningar.

– Det ska fan inte tolereras och det vore väldigt fint om de kunde ta det ansvaret, säger experten.

Frölunda är laget att jaga när SHL-säsongen 2019/2020 drar i gång.

Göteborgarna säkrade SM-guldet i ett kokande Globen i våras och utmanas nu främst av Färjestad och Luleå. I alla fall om C More-experten Niklas Wikegård får sia.

– Jag tror att Luleå vinner serien. De är otroligt jobbiga att slå och ”Bulan” kommer vara på spelarna hela tiden. Sen behöver inte det betyda att det blir SM-guld i slutändan, säger han och fortsätter:

– Sen är det väl som vanligt lite press på Färjestad, som alltid går för att vinna guldet. De har ett väldigt bra lag och det ska bli spännande att se Ville Leskinen. De borde ha spelat SM-final förra säsongen, för de var egentligen betydligt bättre än Djurgården. Spelarna har nog varit väldigt sura under sommaren, det var en extrem miss helt enkelt.

Wikegård: ”Leksand kan utmana på sikt”

Leksand är tillbaka i SHL efter en makalös resa med Roger Melin. Frågan många ställer sig nu är om det ska bli som förra gången klubben var uppe i finrummet.

Blir det respass direkt?

– Nej, det tror jag inte. Leksand har nog en av de starkaste ledarstaberna i hela ligan och klubben känns extremt SHL-mässig. Det tar två, tre år att etablera sig i SHL och jag tror på sikt att Leksand kan vara med och slåss om SM-guldet. De har en lång historia av vinnarmentalitet och det är små marginaler i den här ligan, säger Wikegård.

– Sen tycker jag faktiskt att Roger Melins ledarskap i dag är mer modernt än vad han var för 20 år sen, då var det lite tuffare tag och peka med hela handen som gällde. Han känns modernare än någonsin.

Wikegård vill få bort filmningarna

Vilka blir största besvikelsen?

– När ska Örebro bli en SHL-förening? Jag skulle inte bli extremt förvånad om de är inblandad i bottenracet den här säsongen. Jag tänker på sportsliga resultat, omsättningen på spelare och tränare. Det finns ingen lugn och ro i den klubben. Finns det något fundament? Jag gillar den nuvarande ledarstaben, men klubben kan inte hålla på som de har gjort de senaste åren. Det känns extremt oseriöst. 

I övrigt, vad förväntar du dig av SHL-säsongen?

– Jag vill inte se folk ligga på isen och filma. Jag är så less på det och det handlar om ledarskap. Har man spelare i sitt lag som fuskar så vill jag att tränarna tar tag i det. Det ska fan inte tolereras. Kommer man undan med fusk i SHL sänder det signaler till andra spelare att det är okej. Jag hoppas att de (SHL-tränarna) vågar vara ledare fullt ut. Det vore jäkligt fint om de kunde ta det ansvaret, säger Niklas Wikegård.