Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tungt för Leksand – sviten är bruten

Leksands segersvit bruten - se alla höjdpunkter
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Leksand tog ledningen – men till slut blev det förlust mot Växjö som avgjorde i förlängningen. 

Där blev Julius Nättinen stor hjälte. 

Den första perioden var jämn. Båda lagen hade stunder där de skapade tryck och chanser. Vid ett sådant tillfälle styrde Jon Knuts in ledningsmålet för Leksand.

– Första perioden var lite upp och ner. De skapade några chanser, vi skapade några chanser, jag tycker 1–1 var rättvist, säger Växjös Andrew Calof. 

Det var Andrew Calof som fint framspelad av Tobias Rieder kvitterade.

Mittperioden var långa stunder spel mot ett mål. Växjö ledde ett tag skottstatistiken med 19–1 – men lyckades bara hitta rätt bakom Kaskisuo en gång.

– De sköljer över oss. En pissperiod från vår sida. Vi gör ingenting, säger Jonas Ahnelöv till Cmore.

I den tredje perioden var Leksand tillbaka i matchen och tryckte tidigt ner Växjö i egen zon gång på gång. Oskar Lang tryckte in kvitteringen tidigt och Växjö tvingades till time out.

Leksand fortsatte att trumma på men halvvägs in i perioden kom Växjö tillbaka igen. Båda lagen skapade lägen att avgöra men båda målvakterna, Kasimir Kaskisuo och Janis Kalnins storspelade.

I förlängningsspelet blev Julius Nättinen stor hjälte när han avgjorde med sitt andra mål för kvällen.

– Hade vi gjort mål på några av våra chanser i andra perioden hade det blivit en annan match men en poäng var, var ett ganska rättvist resultat. Det är inte lätt att spela borta mot Leksand på en lördagskväll. Deras fans är otroliga. Jag njöt verkligen av att spela här. Det blev inte de 64 minuter som vi hade önskat men åtminstone 40 är jag nöjd med, säger Växjös Andrew Calof. 

Hur förklarar du att matchen svänger så starkt?

– Jag önskar jag hade ett bra svar på det. Om jag visste hade vi spelat på våra villkor hela tiden. Det kändes som att det räckte att en kedja fick till ett bra byte så tog nästa kedja över och så turades vi om att bygga sekvenser av matchen.

Hur viktigt var det att ta två poäng och bryta Leksands segersvit?

– Det spelar ingen större roll vad de har gjort tidigare. Däremot är de en konkurrent till oss om topp-fyra-positionerna och vi har en sjutimmars bussresa hem. När som helst då du har en sjutimmarsresa framför dig går den snabbare och lättare när stämningen är god som den är efter en seger.

Här får Cam Brace matchstraff