Tunga smällen för Dif: Förlorade 30 miljoner

Blytungt för Djurgården – sjätte raka förlusten
Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Djurgården förlorade 30 miljoner.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

30 miljoner kronor.

Så mycket beräknar Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson att klubben förlorade på att inte ta in publik förra säsongen.

– Utan det fantastiska stöd vi hade fått från staten hade inte hockeybranschen och fotbollsbranschen överlevt, säger Eriksson i podcasten Fundamentalt.

Publiken är tillbaka på plats och stämningen lever upp igen på SHL-arenorna.

Men klubbarna kommer från ett tufft år med coronapandemi, vilket bland annat har inneburit ett tufft år för Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson. I ekonomipodden Fundamentalt berättar han om jobbet som pågår nästan varje dag.

– Det är ett pris som min omgivning ofta får betala. Man måste vara lite vaksam och medveten om det, vilket man sällan är, att det kommer med ett pris. Du tappar en närvaro med dina barn eller din fru eller sambo, säger Eriksson.

Joakim Eriksson om krisen

Eriksson fortsätter sedan:

– Någonstans är det tre kärlekar jag har i mitt liv. Det är kärleken till mina barn, till min fru och till ishockeyprofessionen. Jag försöker jämka de tre kärlekarna och ibland får någon ta stryk och så hoppas man att man inte försakar någon av de tre delarna för mycket.

Som om inte jobbet som sportchef vore tillräckligt hektiskt kom coronapandemin i vägen våren 2020 och Djurgården tappade stora intäkter förra säsongen.

– Publik är en väldigt stor inkomstkälla för oss i Djurgården och vi hade noll åskådare hela förra året. Så det var ett inkomstbortfall på ungefär 30 miljoner. Så det är klart att vi blödde som upplevelseindustri och utan det fantastiska stöd vi hade fått från staten hade inte hockeybranschen och fotbollsbranschen överlevt. Så kan man ganska enkelt sammanfatta det, säger Eriksson i Fundamentalt.

Ny förlust för Djurgården mot Rögle

Ny förlust för Djurgården mot Rögle.