Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga hemmatrenden: ”Det finns anledningar”

Skellefteå straffade HV71 på bortais.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

HV 71 hade tagit två poäng på fyra hemmatcher inför mötet mot Skellefteå. 

På lördagen fortsatte Jönköpingslaget tunga period – då laget föll med 2–3 i Kinnarps Arena.  

– Det klart att det finns anledningar till att går tyngre på hemmaplan, säger Simon Önerud till C more. 

HV 71 tog ledningen genom Simon Önerud efter 15 sekunder i den andra perioden mot Skellefteå. Men därefter tog Skellefteå över – och när de båda lagen gick in till omklädningsrummen inför den tredje perioden hade Skellefteå vänt och ledde med 2–1. 

Detta efter att Robin Alvarez och Linus Lindström gjort varsitt mål i slutminuterna bakom HV:s målvakt Hugo Alnefelt, som var tillbaka i SHL efter sin succé i JVM där det blev ett brons. 

– Vi blandar och ger för mycket. Vi måste spela betydligt jämnare. Det klart att det finns anledningar till att går tyngre på hemmaplan. Hemma vill vi gå ut att avgöra direkt, sa Simon Önerud till C more. 

Dock skulle hemmalaget slå tillbaka. Efter tre minuter i den avslutande perioden slog Johannes Kindvall en öppnande passning till Eric Martinsson som smällde in kvitteringen. 

Möller avgjorde

Matchen såg att gå mot en förlängning, men efter slarv från Anthony Camara kom Oscar Möller helt fri med Hugo Alnefelt. Dock stod JVM-målvakten för en jätteräddning och matchen gick till förlängning – som blev mållös. 

Straffar väntade där målvakterna Gustaf Lindvall och Hugo Alnefelt hade huvudrollerna. Det behövdes slå hela 18 straffar för att avgöra matchen, men det var Skellefteå som skulle ta hem extrapoängen till slut. Detta efter att Oscar Möller gjort mål bakom Alnefelt. 

– Det är riktigt starkt bortamatch. Vi släpper inte till mycket chanser bakåt, säger hjälten Lindvall.