Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tung förlust för Färjestad – försvarsspelet sågas

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Inför den sista perioden sågades Färjestads försvarsspel. 

Då reste sig Karlstadlaget och tog mötet borta mot Skellefteå till förlängning.

Med 35 sekunder kvar avgjorde till sist hemmalagets Niclas Burström med sitt med 3-2-mål i en svängning tillställning.

Både Färjestad och Skellefteå kom till lördagens match från förluster. Men någon rädsla för ett nytt nederlag skulle ingen visa, mötet i Skellefteå Kraft arena var en böljade tillställning från start till mål. Efter en mållös förstaperiod såg hemmalaget ut att spräcka nollan i inledningen av den andra. 

Joakim Lindström fintade bort sin motspelare, åkte in bakom mål och passade bakom sin egen rygg till Melker Karlsson som trots öppet mål inte fick till avslutet. Det utnyttjade Färjestad.

Victor Ejdsell snappade upp pucken och hittade Daniel Viksten som sprintade ifrån sin back och prickade in sitt 13:e mål för säsongen.

Men Skellefteås andrakedja skulle se till att ledningen förblev kortvarig. En spelsugen Joakim Lindström höll i pucken och avlossade ett skott som en påpasslig Melker Karlsson kunde styra in framför mål.

Sedan skulle Färjestad få smaka på sin egen medicin. 

”Var gambling”

I numerärt underläge rusade tre spelare mot vad som såg ut att bli en jättekontring för Karlstadlaget. Vid blålinjen stod enbart en ensam Joakim Lindström kvar. Men Skellefteåforwarden lyckades blockera pucken, hitta Jonatan Berggren som serverade Jesper Frödén framför mål. Frödén rundade iskallt Arvid Holm i mål och la in 2-1.

– Det var en gambling från min sida, men jag bedömde att jag hade bra chans att ta den, säger Skellefteås Joakim Lindström.

Andra var mindre imponerade över Färjestads agerande. 

– Det där är uselt försvarsspel, det är för dåligt. Så där kan man inte spela, det där kostar de ledningen, säger experten Niklas Wikegård i Cmore.

Men Färjestad skulle resa sig och kvitterade när Jesse Virtanen tog till vara på en retur. Sedan överlöste kontringarna varandra. Burväktarna Gustaf Lindvall och Arvid Holm stod för flera avgörande räddningar och tog matchen till förlängning. Där kunde till sist Niclas Burström sätta avgörandet, frispelad av Oscar Möller.

– De två första är rätt bra av oss, där skapar vi lite tryck. Den sista perioden är Färjestads. Det kändes bra, det är bra för självförtroendet, säger Niclas Burström.