Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trotjänaren dumpas: ”Klart jag är besviken”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Martin Thörnberg.
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Oscar Sundh.
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Som sportchef ingår det i jobbet att fatta obekväma och tuffa beslut.

Något HV 71:s Johan Hult nu behövt göra.

I ett pressmeddelande meddelar HV 71 och Hult att klubben nu inte kommer att förlänga kontrakten med tre trotjänare - däribland Martin Thörnberg och Oscar Sundh.

– Det är tufft att ge de här beskeden, säger Hult.

Tillsammans har de 1 736 matcher i HV 71:s tröja. Nu står det klart trion Martin Thörnberg, Oscar Sundh och Johan Johnsson lämnar klubben. 

Framför allt Thörnberg och Sundh är starkt förknippade med HV 71 samtidigt som Johnsson spelat i föreningen sedan barnsben och de två förstnämnda har totalt sex gånger varit med och lyft bucklan som tilldelas de svenska mästarna.

När HV71 2017 vann SM-guldet spelade båda två dessutom huvudroller i mästarlaget - men allt har sitt slut och varje väg har sin ände. Dit har trion nu nått och det är i ett pressmeddelande som klubben meddelar nyheten.

– Det är tufft att ge de här beskeden, inte minst till tre spelare som har väldigt starka känslor för klubben och alla är väldigt fina killar, säger Johan Hult.

”Går inte beskriva hur mycket han betytt”

Vidare fortsätter Hult med att kommentera respektive spelare med de här orden:

– Det går inte beskriva hur mycket han betytt för klubben. Hans passion för föreningen och sin otroliga vinnarskalle har varit ovärderlig under lång tid. En HV-ikon. Vi önskar Martin stort lycka till framöver, säger han om Thörnberg och fortsätter sedan om Sundh:

– Också en spelare med stort HV-hjärta. Har en speciell plats hos alla HV-fans, med sitt uppoffrande spel och sin seriösa inställning. Har gjort ett stort avtryck i klubben med sina 500 matcher och två SM-guld och jag önskar Oscar all lycka i framtiden.

Thörnbergs egna ord: ”Självklart ledsen”

För Jönköpings Posten berättar Thörnberg om känslorna efter beslutet kom om att han tvingas lämna sitt hjärtas lag.

– Klart att jag är besviken. Jag hade hoppats på att få fortsätta i HV, men det är business som precis allt annat. Jag är självklart ledsen över att jag inte får fortsätta i H V71.

– Jag är uppvuxen i föreningen och den har funnits där hela tiden. Jag har spelat där i stort sett hela mitt liv, klart att HV 71 betyder väldigt mycket för mig, fortsätter han.