Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Profilen får lämna – efter dagens match

Publicerad

Johan Wiklander har gjort 403 matcher för Örebro.

I eftermiddag gör han sin 404:e.

Mycket pekar på att det blir hans sista.

– Det är nog ingen vågad gissning, säger han till Nerikes Allehanda. 

Efter en motig säsong säkrade Örebro SHL-kontraktet när man besegrade Mora med 3-0 i torsdags. En match återstår av säsongen - en betydelselös hemmamatch mot Djurgården på lördagseftermiddagen. 

 

LÄS MER: Elias Pettersson hyllas stort i NHL 

 

Sedan väntar en sommar och försäsong - där 13 av lagets spelare sitter på utgående kontrakt. Två av dem är kulturbärarna Johan Wiklander och Marcus Weinstock, som båda kom till klubben sommaren 2010. Både Wiklander och Weinstock har varit med på resan som tagit Örebro från allsvenskan till SHL. 

Johan Wiklander kan lämna Örebro

Weinstock har varit fåordig om sin framtid, men Wiklander räknar med att lördagens match mot Djurgården blir hans sista i Örebro. Han har nämligen inte hört något från klubben om en eventuell förlängning.

 

LÄS MER: Trotjänaren slutar i Linköping 

 

– Jag vill fortsätta spela, som det känns, men jag har inte hört något från Örebro. Vi får se vad som händer. Jag får utvärdera alternativet själv, känna efter vad jag vill göra och se vad som dyker upp, säger han och tillägger att han ska ha ett samtal med klubben efter säsongen.

Wiklander har gått upp i SHL med både Örebro och Södertälje, samt varit med om att ta Örebro till slutspel vid två tillfällen. Känslan att säkra kontraktet efter en tung säsong var något helt annat, berättar han.

 

LÄS MER: Brynäs kickar floppen inför slutspelet 

 

– Det var ingen glädje, direkt, utan mer en lättnad, att vi ordnade upp det. Det var skönt att vi grejade det, när man väl klarar av att säkra kontraktet så känner man att pressen släpper, säger Wiklander till Nerikes Allehanda. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag