Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Profilen får lämna – efter dagens match

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Johan Wiklander har gjort 403 matcher för Örebro.

I eftermiddag gör han sin 404:e.

Mycket pekar på att det blir hans sista.

– Det är nog ingen vågad gissning, säger han till Nerikes Allehanda. 

Efter en motig säsong säkrade Örebro SHL-kontraktet när man besegrade Mora med 3-0 i torsdags. En match återstår av säsongen - en betydelselös hemmamatch mot Djurgården på lördagseftermiddagen. 

 

LÄS MER: Elias Pettersson hyllas stort i NHL 

 

Sedan väntar en sommar och försäsong - där 13 av lagets spelare sitter på utgående kontrakt. Två av dem är kulturbärarna Johan Wiklander och Marcus Weinstock, som båda kom till klubben sommaren 2010. Både Wiklander och Weinstock har varit med på resan som tagit Örebro från allsvenskan till SHL. 

Johan Wiklander kan lämna Örebro

Weinstock har varit fåordig om sin framtid, men Wiklander räknar med att lördagens match mot Djurgården blir hans sista i Örebro. Han har nämligen inte hört något från klubben om en eventuell förlängning.

 

LÄS MER: Trotjänaren slutar i Linköping 

 

– Jag vill fortsätta spela, som det känns, men jag har inte hört något från Örebro. Vi får se vad som händer. Jag får utvärdera alternativet själv, känna efter vad jag vill göra och se vad som dyker upp, säger han och tillägger att han ska ha ett samtal med klubben efter säsongen.

Wiklander har gått upp i SHL med både Örebro och Södertälje, samt varit med om att ta Örebro till slutspel vid två tillfällen. Känslan att säkra kontraktet efter en tung säsong var något helt annat, berättar han.

 

LÄS MER: Brynäs kickar floppen inför slutspelet 

 

– Det var ingen glädje, direkt, utan mer en lättnad, att vi ordnade upp det. Det var skönt att vi grejade det, när man väl klarar av att säkra kontraktet så känner man att pressen släpper, säger Wiklander till Nerikes Allehanda. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!