Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sämsta matchen jag upplevt i SHL”

Djurgården är ny jumbo i SHL efter att man förlorat med 5-4 borta mot Linköping.
Djurgårdens Dick Axelsson.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Djurgården ligger sist i SHL.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Robert Ohlsson.Foto: C More
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Djurgården fick en drömstart mot Linköping. 

Men Tobias Björnfots matchstraff i den andra perioden förändrade matchen och Linköping kunde till slut vinna med 5-4. 

För Djurgården innebär förlusten att man nu ligger sist i hela SHL.

Djurgården fick en succéstart i bortamatchen mot Linköping och gjorde 1-0 efter 35 sekunder genom Alexander Holtz, men Linköping kvitterade knappa minuten senare.  Ytterligare två mål föll i den första perioden som slutade 2-2.

I den andra perioden kom sedan en situation som kom att förändra matchen. 5.10 in i perioden vid ställning 2-2 delade 19-årige stortalangen Tobias Björnfot – draftad i första rundan av Los Angeles Kings – ut en rejäl knätackling på Jimmy Andersson. Andersson föll i isen och Björnfot drog på sig ett matchstraff. 

– Troligtvis en avstängning - det ska det vara också, säger experten Johan Tornberg i C Mores sändning. 

Linköping fick då chansen i powerplay i fem minuter och det tog bara 27 sekunder innan Filip Berglund hittade nätet och gav hemmalaget ledningen. 

LHC kunde sedan – stärkta av målet – gå ifrån till 4-2 innan Dick Axelsson reducerade i spel 5 mot 3 med en dryg minut kvar av period två. 

DIF ny tabelljumbo 

Djurgården skulle komma ikapp än en gång – och än en gång var det i powerplay målet kom – denna gång genom Manuel Ågren. Matchen stod sedan och vägde men halvvägs in i den tredje perioden kunde LHC återta ledningen genom Jaakko Rissanen som gjorde sitt andra mål för kvällen och vinna matchen med 5-4. 

– Det är den sämsta matchen jag har upplevt i SHL av det jag har sett och upplevt. Tittar man på oss så är vi inte tillräckligt bra i dag, säger DIF-tränaren Robert Ohlsson till C More efter matchen.

För Linköping innebär segern att man lämnar över jumboplatsen till just Djurgården som alltså ligger sist i hela SHL. 

Djurgårdens Tobias Björnfot – draftad i första rundan av Los Angeles Kings – delar ut en rejäl knätackling på LHC:s Jimmy Andersson och får matchstraff.