Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Trodde aldrig det skulle gå så långt”

Under 2020 anmäldes 1 557 327 brott i Sverige. Det är en ökning jämfört med året innan, det visar statistik från BRÅ.

En SHL-spelare är polisanmäld för brott i nära relation.

Kvinnan berättar för SportExpressen att det var efter ett samtal med spelarfacket SICO som hon bestämde sig för att anmäla spelaren.

– Jag trodde aldrig det kunde gå så här långt, säger hon.

Spelaren nekar till brott.

– Han förstår vem som är målsägande och han bestrider i varje situation att han begått något brott mot henne, säger SHL-spelarens advokat.

Det var under fredagen som lokal media skrev att en SHL-spelare blivit polisanmäld för brott mot sin tidigare flickvän.

Misstanken gäller brott i nära relation, men den assisterande åklagaren och förundersökningsledaren ville för SportExpressen under måndagen inte kommentera i övrigt, utan hänvisar till sekretess.

SHL-spelaren i fråga är inte delgiven någon brottsmisstanke, enligt spelarens advokat.

– Hela situationen är väldigt märklig eftersom han inte är delgiven någon misstanke ännu. Men han förstår vem som är målsägande och han bestrider i varje situation att han begått något brott mot henne, säger spelarens advokat, som också menar att uppgifter som gjort gällande att spelaren skulle hållas utanför laget är helt fel.

Spelarens klubb: ”Personalärende”

Spelarens arbetsgivare säger att föreningen känner till att det finns en polisanmälan mot en av deras spelare, men vill inte uttala sig om spelaren är avstängd.

– Vi har nåtts av information om en anmälan mot en av våra anställda. Vi hanterar personalärenden internt, säger klubbens presskommunikatör.

Det cirkulerar uppgifter att han hålls utanför laget. Stämmer det?

– Vi uttalar oss inte om personalärenden.

SportExpressen har varit i kontakt med spelarens tidigare flickvän, som har anmält spelaren.

Vad exakt som har hänt vill hon inte gå in på med hänvisning till den pågående polisutredningen.

– Jag trodde aldrig det kunde gå så här långt, och det trodde inte han heller. Han har efteråt sagt att jag var den sista han ville skada och det tror jag på. Jag vet ju hur viktig jag var för honom. Men det gör ingenting ogjort, säger hon.

Anmälde efter samtal med spelarfacket

Det var efter ett samtal med spelarfacket SICO som hon bestämde sig för att göra en anmälan.

– När de hörde av sig berättade jag allt. Jag fick otroligt fint stöd tillbaka och han (personal från SICO) sa att de står bakom mig och att jag ska göra det enda rätta. Det var tack vare honom jag vågade anmäla.

Hur har stödet varit för dig efter det som hänt?

– Det har varit väldigt skönt och det är jag tacksam för. Jag har fått mycket stöd och det känns bra att många ger mig det.