Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre spelare klara – jagar toppcentern

Jesper Sellgren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Johan Harju. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Norrbotten står stilla. Luleå Hockey är utslagna.

Efter en imponerande grundserie är succélagets säsong slut efter 1-4 i matcher mot Frölunda.

Arbetet för att befästa sig som ett topplag i SHL över flera år har dock redan börjat.

Och Luleå har redan tre intressanta spelare klara för nästa säsong.

Var sak har sin tid och allt har sitt slut. Så även Luleå Hockeys säsong 2018/2019.

Norrbottningarna såg länge oslagbara ut och såväl i grundserien som slutspelet har Luleå visat upp en form som inte funnits där sedan finalåret 2013.

I grundserien kom målskillnad att stå mellan dem och serieseger då Färjestad hade lika antal poäng men 13 plusmål bättre i sin målskillnad, vilket gav Luleå en andraplacering i tabellen. I början av slutspelet kom också Luleå direkt att visa klass när regerande mästarna Växjö Lakers enkelt besegrades med 4-1 i matcher i kvartsfinalen.

Men i semifinalen mot Frölunda har det gått tyngre. Mycket tyngre.

Efter förlusten på hemmaplan i kväll så står det klart att Luleå bara lyckades vinna en enda match mot Frölunda, och på tre hemmamatcher har man bara lyckats plocka en enda seger. Ett hemmafacit som gör att säsongen nu är över för Thomas ”Bulan” Berglunds manskap.

Och nu kan arbetet med att sätta nästa säsongs trupp på allvar ta vid. Ett arbete som kommer att fokusera på att spetsa truppen något för att förbättra effektiviteten och produktionen framåt till nästa säsong.

Isac Brännström. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Succébacken kan försvinna till NHL

För defensivt så har det mesta fungerat den gångna säsongen - och av allt att döma blir det en helt oförändrad backuppsättning till hösten då samtliga åtta backar sitter på kontrakt. Det enda som kan hända är att NHL-klubben Carolina Hurricanes plockar över succébacken Jesper Sellgren, och gör klubben det så kommer Luleå att försöka hitta en fullgod ersättare till Sellgren.

Det är längre fram i laget som man avser att förstärka, och där har klubben enligt uppgifter till Norrländska Socialdemokraten redan gjort klart med Juhani Tyrväinen från HIFK i den finska högstaligan och Isac Brännström från HV 71, den sistnämnda har också själv bekräftat för Jnytt att övergången är klar.

– Jag har gjort klart med Luleå för två år, sa han till sajten för fyra dagar sedan.

Luleå fick dock nobben av Skellefteå AIK:s förra stortalang Axel Holmström, som i stället valde HV 71 och efter den nobben så har Luleå fortsatt sin jakt på en förstacenter som är klubbens huvudfokus inför kommande säsong. Mycket på grund av att Isac Lundeström lämnar och spelar i Nordamerika nästa säsong, ett tapp man vill försöka ersätta.

Utöver de forwards som nämnts så har man dessutom gjort klart med målvakten David Rautio som återvänder sin moderklubb efter två år i Linköping och tre år i Brynäs.

AVSLÖJAR:
Lämnar Luleå trots kontrakt - klar för Frölunda 

David Rautio är på väg till Luleå. Foto: BILDBYRÅN

Ändringar på målvaktssidan 

Och Rautio ersätter målvakten Niklas Rubin som efter bara ett år i klubben och trots kontrakt över nästa säsong inte kommer att spela i Luleå Hockey då han i stället hamnar hos just semifinalmotståndet Frölunda - en övergång SportExpressen har avslöjat.

Dessutom är Johan Forsberg och Johan Harjus framtid högst osäkra i Luleå då båda sitter på utgående kontrakt och framför allt Forsberg inte haft någon framskjuten roll i laget den senaste säsongen.

Patrick Cehlin, som missat hela säsongen på grund av en hjärnskakning, hoppas kunna vara fullt frisk till hösten men där finns inga garantier och om han återvänder till spel så har han inte ens kontrakt med Luleå och lär då återfinnas i annan klubb.

De har kontrakt 19/20

MÅLVAKTER

Joel Lassinantti

BACKAR

Oscar Engsund

Erik Gustafsson

Joonas Jalvanti

Nils Lundkvist

Jesper Sellgren

Fredrik Styrman

Pontus Själin

Daniel Sondell

FORWARDS

Jonas Berglund

Jack Connolly

Einar Emanuelsson

Petter Emanuelsson

Karl Fabricius

Austin Farley

Noel Gunler

Robin Kovacs

Emil Larsson

Carl Mattsson

Niklas Olausson