Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tränarnas bråk efter matchen: ”Skärp dig”

Se matchstraffen – som skapade bråk mellan tränarna
Roger Rönnberg och Johan Pennerborn var inte överens på presskonferensen efter matchen.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Situationen som tränarna bråkade om.
Foto: C More

Färjestadsspelaren Pontus Widerström åkte under kvällen på ett omdiskuterat matchstraff i mötet mellan Färjestad och Frölunda.

Efter matchen hamnade de båda lagens tränare i konflikt med varandra kring situationen.

 – Det är inget matchstraff och det avgör matchen, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till NWT. 

I matchen mellan Färjestad och Frölunda bestraffades hemmalagets Pontus Widerström med ett matchstraff efter en tackling på Simon Edvinsson. Ett matchstraff som dessutom blev matchavgörande sedan Frölunda gjort mål fram till 3-1 i det efterföljande powerplay-spelet.

Under presskonferensen efter matchen var de båda lagens tränare inte överens kring situationen sedan de hamnat i en het ordväxling.

”Det är inget matchstraff”

De båda tränarna Johan Pennerborn och Roger Rönnberg fick frågan från Nya Wermlands-Tidningen hur de båda såg på situationen.

 – Det är ju ett matchstraff eftersom reglerna ser ut som de gör i dag med kontakt mot huvudet. Däremot så är det igen en ung spelare i Simon Edvinsson som inte hinner skydda sig i situationen utan sträcker sig och exponerar huvudet, där har vi tränare ett ansvar, säger Roger Rönnberg.

– Så här är det. Han (Pontus Widerström) utför en tackling ”nord syd” med klubban i isen och det är inte mot huvudet. Det är inget matchstraff och det avgör matchen, säger Johan Pennerborn.

”Skärp dig”

Ordväxlingen fortsatte de båda tränarna emellan, som fortsatte hävda sin respektive rätt.

– Vänta nu, du är väl hockeytränare och inte domare? Domarna har kollat situationen i efterhand och konstaterat att det är matchstraff. Du får tycka vad du vill om reglerna, säger Roger Rönnberg.

Johan Pennerborn fortsatte att vidhålla att matchstraffet var feldömt av domarna, innan Roger Rönnberg till slut får nog:

– Ska domarna åka förbi dig i båset och fråga vad du tycker? Skärp dig!

Det är inte första gången de båda tränarna hamnar i konflikt sinsemellan. Tidigare i år hamnade de i en annan het ordväxling, som även den handlade om en tackling. Då var det Alfred Bergman som delade ut en tackling på Viktor Ekbom, en tackling som Roger Rönnberg beskrev som ”respektlös” medan Pennerborn menade att tacklingen var ”helt okej”.

Edvinsson med på bussen till Göteborg

När vi når Roger Rönnberg efter att Frölunda satt sig i bussen för hemresan till Göteborg är hälsoläget för Simon Edvinsson fortfarande osäkert.

– Simon är med på bussen, inget sjukhusbesök har gjorts. Inget har hittills konstaterats eller uteslutits. Han ska läkarundersökas i morgon, berättar Rönnberg. 

Hur ser du på det nu, en stund efteråt?

– Det är två saker: Det ena är att Simon får en dyrköpt läxa att han behöver lära sig att alltid vara tacklingsbar och se upp och försvara sig bättre. Det andra är att tacklingen tar i huvudet och det är ett solklart matchstraff med dom regler och den praxis vi har. Sen kan man tycka vad man vill om den praxisen, säger Frölunda-tränaren. 

Joel Lundqvist historisk