Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Tränarbytet mörkades för Modo-spelarna

Publicerad
Uppdaterad
Miloslav Horava lämnar Modo efter en krisfylld säsong.
Men nyheten om tränarbytet mörkades för spelarna in i det sista.
- Det kom som en liten överraskning, säger lagkaptenen Per Svartvadet till HockeyExpressen.se.
Under måndagen höll Miloslav Horava i Modos träning som vanligt. Sedan lämnade han klubben - utan spelarnas vetskap.
- "Milo" höll i träningen och allt var som vanligt. Det var inga konstigheter, säger Per Svartvadet.
Horava valde att lämna laget utan att prata med spelarna - som i stället informerades om tränarbytet under måndagseftermiddagen.
- Det var först senare under dagen som man fick veta. Jag tror att de försöker ringa runt till så många som möjligt i laget nu under kvällen. Vi kommer att ha ett möte med laget under tisdagen så vi vet väl mer då. Som det är nu har vi inte fått någon större utläggning,  säger Svartvadet.

"En överraskning"

Hur reagerade du på beskedet?
- Det kom lite som en överraskning. Vi har aldrig pratat om att det skulle vara aktuellt med någon avgång, sparkning, ändring eller någonting.
- Det är ju alltid tråkigt att skiljas från en tränare eller lagkamrat. Men han kan bara själv svara på hur han kände, om han tyckte att han inte nådde fram eller om han var tömd på inspiration, säger Svartvadet till HockeyExpressen.se.
Vad säger du om er nya tränare Hannu Aravirta?
- Jag har inte så mycket personliga referenser. Men han har bra meriter. Som jag har förstått det så ska vi träffa honom i morgon (tisdag) så då vet vi väl mer.
Hur tror du att tränarbytet påverkar laget?
- De killar jag har pratat med verkar sugna på att gå till jobbet. Det brukar ju vara positivt med ett tränarbyte på kort sikt. Nu hoppas jag i och för sig att det här blir på lång sikt. jag tror att det här kan bli en nytändning.


Säsongen ut

HockeyExpressen.se pratade med Modos sportchef Fredrik Andersson under måndagskvällen:
– Nu efter beskedet har jag ringt runt till alla spelare och nu vet alla i laget om det här tränarbytet.
- Vi har skrivit kontrakt säsongen ut. Sedan får vi se vad som händer. Det är nog bra för båda parter. Hannu får komma in och se hur det  fungerar i svensk hockey och alla har tyckt att det var en bra lösning nu när Milo ville flytta hem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag