Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toni Rajala öppnar för en återkomst till SHL

Foto: Stefan Persson

Toni Rajala, HV 71:s succévärning från förra hösten, har fått lämna sin KHL-klubb.

Nu öppnar han för en comeback i SHL.

– Jag hade en bra säsong i Sverige och jag gillade verkligen fansen och ishockeyn, säger Rajala till SportExpressen.se.

Efter 21 matcher i KHL gör sig KHL-klubben Jugra från Chantij Mansijsk av med den 23-årige forwarden Toni Rajala, som gjorde stor succé i HV 71 förra säsongen.

– De ville köpa en ny målvakt och det blev en kanadensare (Barry Brust) så då skulle en av importerna lämna och det blev jag. Sån är ishockeyn, säger Rajala på telefon från Ryssland.

Tills vidare kan han träna med Jugra i väntan på ny klubbadress.

Toni Rajala har gjort 13 poäng (3 mål, 10 assist) på 21 matcher.

"Gått ganska bra"

– Jag tycker att det har gått ganska bra och det är jag glad för. Jag hoppas hitta en ny klubb snart och tror inte att det ska bli så svårt, säger Rajala.

Nu måste han ta ställning till vart han ska ta vägen.

– Vet inte om KHL är första prioritet, jag får prata med min agent, men jag får väl se vilka klubbar som är intresserade och vilka som är det i Schweiz och Sverige, säger Rajala.

Och tillägger:

– Jag får se om det blir till att flytta tillbaka till Jönköping, men jag har sett att HV 71 har börjat väldigt bra, så jag tror inte att jag behövs där, säger Rajala, som gjorde 30 poäng (13 mål, 17 assist) på 37 matcher för HV i SHL.

HV 71 har dessutom förstärkt laget på forwardssidan med Mattias Tedenby, Teemu Laine och Kevin Fiala och letar i första hand efter en back.