Foto: Stefan Persson
 Foto: Stefan Persson

Toni Rajala öppnar för en återkomst till SHL

Publicerad

Toni Rajala, HV 71:s succévärning från förra hösten, har fått lämna sin KHL-klubb.

Nu öppnar han för en comeback i SHL.

– Jag hade en bra säsong i Sverige och jag gillade verkligen fansen och ishockeyn, säger Rajala till SportExpressen.se.

Efter 21 matcher i KHL gör sig KHL-klubben Jugra från Chantij Mansijsk av med den 23-årige forwarden Toni Rajala, som gjorde stor succé i HV 71 förra säsongen.

– De ville köpa en ny målvakt och det blev en kanadensare (Barry Brust) så då skulle en av importerna lämna och det blev jag. Sån är ishockeyn, säger Rajala på telefon från Ryssland.

Tills vidare kan han träna med Jugra i väntan på ny klubbadress.

Toni Rajala har gjort 13 poäng (3 mål, 10 assist) på 21 matcher.

"Gått ganska bra"

– Jag tycker att det har gått ganska bra och det är jag glad för. Jag hoppas hitta en ny klubb snart och tror inte att det ska bli så svårt, säger Rajala.

Nu måste han ta ställning till vart han ska ta vägen.

– Vet inte om KHL är första prioritet, jag får prata med min agent, men jag får väl se vilka klubbar som är intresserade och vilka som är det i Schweiz och Sverige, säger Rajala.

Och tillägger:

– Jag får se om det blir till att flytta tillbaka till Jönköping, men jag har sett att HV 71 har börjat väldigt bra, så jag tror inte att jag behövs där, säger Rajala, som gjorde 30 poäng (13 mål, 17 assist) på 37 matcher för HV i SHL.

HV 71 har dessutom förstärkt laget på forwardssidan med Mattias Tedenby, Teemu Laine och Kevin Fiala och letar i första hand efter en back.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag