Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samuelsson tar över Skellefteå

Tommy SamuelssonFoto: SIMONE SYVERSSON / SYVX8/ALL OVER PRESS
Stefan Klockare och Bert Robertsson.Foto: SIMON HASTEGÅRD/ BILDBYRŁN

Bert Robertsson och Stefan Klockare har delat på tränaruppdraget i Skellefteå AIK.

Den lösningen får sitt slut efter SM-slutspelet och inför säsongen 2018/19.

SportExpressen kan avslöja att Tommy Samuelsson, 58, tar över som ny huvudtränare i klubben nästa säsong.

– Jag kan inte säga någonting om det eller ge några kommenterar alls utan jag hänvisar till Micke (Lindgren, sportchef), säger Bert Robertsson.

Skellefteå vann den första SM-kvartsfinalen mot Färjestad i måndags och i kväll är det dags för rond nummer två mellan lagen.

Samtidigt har en ny tränarlösning i Skellefteå blivit spikad inför nästa säsong.

Det har snart gått två år sedan huvudtränaren Hans Wallson och sportchefen Lasse Johansson lämnade Skellefteå efter en framgångsrik tid i klubben.

Fredrik Öberg fick ta klivet upp från juniorlaget inför 2017/18 och bli ny huvudtränare med den assisterande duon Bert Robertsson och Stefan Klockare vid sin sida.

Men när fjolårssäsongen tog slut redan i kvartsfinalspelet fick Öberg lämna sitt jobb efter bara ett år.

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 – datum och resultat. 

Tommy Samuelsson tar över Skellefteå AIK

Den här säsongen har Klockare och Robertsson delat på uppdraget som tränare för Skellefteå AIK – men efter det stundande SM-slutspelet så väntar på nytt en förändring i upplägget på tränarsidan.

Skellefteå AIK kommer att anställa en ny huvudtränare inför den kommande säsongen och SportExpressen kan avslöja att det blir Tommy Samuelsson, 58.

– Jag kan inte kommentera det. Då får ringa till Micke (Lindgren) och se om du kan få något mer ur honom men jag tror alla kommer säga samma sak nu. Jag funderar bara på hur vi ska vinna mot Färjestad nu så som sagt så är det Micke du får ringa, säger Bert Robetsson.

Det här betyder att Samuelsson nu kommer att göra comeback i Skellefteå – 12 år efter att han tog upp klubben i SHL.

Robertsson och Klockare har kontrakt

Den gången blev sejouren ettårig trots succén. Efter avancemanget skrev Samuelsson på för Färjestad och tränade klubben i fem år innan han drog till Wien i Österrike under tre säsonger för att sedan återvända till Färjestad i ytterligare två år fram till 2016.

Senaste två säsongerna har Samuelsson tränat den tyska klubben ERC Ingolstadt – men i november fick han sparken och har sedan dess varit ledig på tränarmarknaden.

Den tiden är nu förbi. Samuelsson återvänder  till Sverige och Skellefteå inför säsongen 2018/19 och det nya kontraktet med klubben är redan klart.

När det gäller den nuvarande tränarduon – Robertsson och Klockare – så har båda två kontrakt med Skellefteå som sträcker sig över den kommande säsongen 18/19.

SportExpressen har sökt både sportchefen Mikael Lindgren och Tommy Samuelsson.