Tommy Salos ilska: "Det är osportsligt..."

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tommy Salo, sportchef i Leksand.
Foto: Tomas Leprince

LEKSAND. Tobias Forsberg drabbades av en hjärnskakning och fördes till Mora lasarett i natt för observation.

Åsikterna kring tacklingen går isär - och Ole-Kristian Tollefsen kritiseras för sitt uppträdande efteråt.

– Okej att han är frustrerad men jag tycker det är osportsligt uppträdande. En spelare ligger skadad och han slår klubban över sargen, säger Leksands sportchef Tommy Salo.

I den andra perioden mellan Leksand och Färjestad utspelade sig otäcka scener på isen. Hemmaspelaren Tobias Forsberg tacklades av Ole-Kristian Tollefsen och blev sedan liggandes helt utslagen innan ambulansen kördes in på isen för att hämta honom.

– Han har fått en hjärnskakning och ett jack i ögonbrynet. Men han är stabil och han mår bra förutom att han har ont i huvudet och ont i ögonbrynet. Det hade kunnat gå mycket värre, säger ambulanssjukvårdaren Jonas Wikström som arbetade med Forsberg på isen.

Forsberg togs av isen och blev kvar på arenan i över en timme innan han fördes till sjukhus för röntgen. Sent i natt kördes Leksandsspelaren till Mora lasarett för observation.

Den norske landslagsmannen Ole-Kristian Tollefsen gav sin syn på situationen efter matchen.

– Det är en schyst tackling. Men det är jättetråkigt att han blir skadad, det har jag varit mycket själv också och det gillar man verkligen inte.

Han slog av sin klubba i frustration när han fick veta att han drabbats av ett matchstraff. Beteendet sågas av Leksands sportchef Tommy Salo.

– Lite förståelse får man väl ha, säger han.

– Det är en ambulans som kommer in och han vet inte hur skadad "Tobbe" är då.

– Jag var först framme och pratade med honom och frågade om det går bra. Det har inget med min frustration att göra utan jag var bara arg på domarnas beslut och frustrerad över att grabbarna måste klara sig med fem backar resten av matchen, säger Tollefsen.

Ingen anmälan

Norrmannen har tidigare varit i hetluften när det gäller olika typer av tacklingar.

Tror du att du drabbas hårdare den här gången på grund av namnet på din rygg?

– Jag får väl byta nummer. Nej, men det är tråkigt att vi tappar en spelare och vi blir trötta på slutet. Grabbarna gör det bra men det är där min frustration ligger. Det har som sagt inget med att en spelare blir skadad att göra.

Tycker du att det borde ha varit två minuter eller ingen utvisning alls?

– Jag åker inte ens hårt in. En vanlig charging är väl fyra, fem skär i alla fall. Jag står stilla med skridskorna.

Leksand kunde till slut vinna och ta tre viktiga poäng i kampen för att undvika bottenplatserna i tabellen.

Tollefsen kommer inte att bli anmäld av domarna eller domarbasen Peter Andersson.

DOMARCHEFEN PETER ANDERSSON OM HäNDELSEN

- Tyvärr blir det en skada. Men jag och domarna har tittat på händelsen och kommer inte anmäla den vidare. Tacklingen tar i bröstet och det finns egentligen inget fel i den. Men det som är viktigt att poängtera är att domarna ska ta ett beslut på isen när de ser händelsen live på banan. De gör bedömningen att det är fem minuter direkt eftersom han kommer lite högt med armarna. När vi tittar på den efteråt så tycker vi inte att den ska uppgraderas.

Får han matchstraff på grund av att spelaren blir skadad?

- Ja, men som sagt så är det ett beslut som ska tas direkt på isen. Och när vi tittar på den efteråt så väljer vi att inte gå vidare.

HENRIK SJÖBERG